Cornulete de post (minunile bunicii)

de carla_26 in Prajituri, 18 Apr 2011 | 9179 vizualizari

 

Sunt niste cornulete simple cu un gust si aroma ''complicata''....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana  ulei
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 cana apa calduta
  • faina necesara pentru a forma un aluat consistent
  • dulceata de visine,caise sau gem de prune
  • 1 cana de orez
  • cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post (minunile bunicii):

Mai intai incepem cu umplutura ce va consta in gem sau dulceata, nuca si orez fiert in apa cu putin zahar si cacao. Punem orezul la fiert cu cacao si zahar, apoi incepem sa pregatim aluatul care se obtine  amestecand apa , uleiul si faina , iar la sfarsit adaugand solutia rezultata dupa frecarea drojdiei cu putina apa si zahar pudra.                                                                                                                 

Daca orezul este gata putem sa incepem sa intindem aluatul si sa formam cornuletele care le umplem cu o cantitate potrivita de gem sau dulceata ,nuca si orez fiert.

Apoi le dai la cuptor incins inainte , cu foc mic ,asezandu-le intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.

Le ornezi pudrand zahar pudra peste ele...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post (minunile bunicii)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete din foietaj cu ciocolata si nuca