Cornulete fragede

de Sidy in Prajituri, 7 Mar 2011 | 14449 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 3 linguri pline cu untura
  • 2 linguri otet
  • 6 galbenusuri
  • 4-500 g smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf cutit sare

Crema:

  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de rom
  • putina sare
  • 2 linguri untura pentru uns foile
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine.

Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale.

Din fiecare parte facem o foaie subtire ca de taitei care se unge cu untura topita .Presaram deasupra faina peste intreaga foaie si o facem sul.La fel procedam si cu celelalte doua parti.

Dam la rece la frigider pentru 2 ore aluatul.

Facem crema:

Albusurile cu sarea le batem tare spuma , adaugam zaharul si batem din nou pina se intareste albusul.

Adaugam nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom si amestecam bine.

Cu facutul cornuletelor putem proceda in doua feluri:

- intindem una din cele 3 suluri in foaie foarte subtire , punem peste ea vreo 5 linguri de nuca cu albus si le intindem bine de tot intr-un strat cat mai subtire.Facem sul aluatul si il intindem apoi cu facaletul. Taiem cu cutitul patrate pe care le indoim in doua ,le presam putin cu degetele pe o latura si punem fasiile obtinute in tava pe hartia de copt. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute.

- in a doua varianta,sulul il taiem in fasii cam de 5 cm pe care le intindemm bine de tot cu facaletul. Impartim( taiem) foaia obtinuta in 4 , adaugam cate o lingurita de nuca cu albus, rulam, dupa care asezam cornuletele in tava pe foaia de copt. Dam tava la copt cam 20-25 minute.

Dupa ce toate cornuletele sunt coapte si racite , le facem cu zahar praf deasupra.

Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

maria_claudia 1

07.03.2011, 18:42

delicioase

retetepersane 1

07.03.2011, 19:33

Cornuletele cu untura sunt cele mai fragede

adry88 1

11.06.2011, 17:03

tare bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Brath