Cornulete fragede

de ione21 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 38358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 gr de osânză de porc crudă, măcinată
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 de ml de iaurt smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esenţă vanilie
  • 250-300 gr făină, în funcţie de calitate

Mai avem nevoie de:

  • Umplutură după gust: gem consistent, acrişor, de prune, nucă măcinată amestecată cu bezeaua albuşurilor rămase, rahat
  • Făină pentru presărat planul de lucru
  • Zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se adaugă smântâna şi se mixează încă 2-3 minute; Se adaugă câteva linguri de făină şi se încorporează la început cu mixerul pe viteză mică, apoi se adaugă treptat toată făina şi se începe să se framânte rapid;


Cantitatea de fâină, după cum am specificat în lista ingredientelor, poate varia uşor în plus sau în minus în funcţie de mărimea gălbenuşurilor; Se frământă rapid, fară a insista prea mult (dacă se framântă în exces nu vor mai fi atât de fragede cornuleţele) până când se formează un aluat care se desprinde de pe mâini; Aluatul se înfoliază cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute;


Aluatul răcit se împarte în două şi se întind, cu ajutorul sucitorului, două foi subţiri (3-4 mm), pe planul de lucru presărat cu făină; Aluatul se împarte în pătraţele şi pe fiecare se aşează umplutura dorită.

 

TIPS-URI

1

*** Rezultă 60 de bucăţi de mărime medie, se pot face şi mai multe sau mai puţine, în funcţie de dimensiunea care li se dă, din aceleaşi ingrediente

2

*** În loc de osânză am folosit untură pentru că nu am avut, iar în loc de smântănă se poate folosi iaurt ca să nu fie aşa de grase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

25.01.2014, 23:58

gogho 1

15.03.2014, 20:03

adevarate! doar o sesizare mica am: "tipsuri" nu stiu ce inseamna ca nu vorbesc engleza dar stiu limba romana. se spune "ponturi"! sau "sfaturi"! understood?

babi5 1

18.12.2014, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si iaurt