Cornulete fragede

de ione21 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 36689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 gr de osânză de porc crudă, măcinată
  • 4 gălbenuşuri
  • 100 de ml de iaurt smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură esenţă vanilie
  • 250-300 gr făină, în funcţie de calitate

Mai avem nevoie de:

  • Umplutură după gust: gem consistent, acrişor, de prune, nucă măcinată amestecată cu bezeaua albuşurilor rămase, rahat
  • Făină pentru presărat planul de lucru
  • Zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Într-un castron se pune osânza măcinată, rece, împreună cu sarea, gălbenuşurile şi esenţa de vanilie; Se mixează până când se omogenizează complet; Se adaugă smântâna şi se mixează încă 2-3 minute; Se adaugă câteva linguri de făină şi se încorporează la început cu mixerul pe viteză mică, apoi se adaugă treptat toată făina şi se începe să se framânte rapid;


Cantitatea de fâină, după cum am specificat în lista ingredientelor, poate varia uşor în plus sau în minus în funcţie de mărimea gălbenuşurilor; Se frământă rapid, fară a insista prea mult (dacă se framântă în exces nu vor mai fi atât de fragede cornuleţele) până când se formează un aluat care se desprinde de pe mâini; Aluatul se înfoliază cu folie alimentară şi se dă la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute;


Aluatul răcit se împarte în două şi se întind, cu ajutorul sucitorului, două foi subţiri (3-4 mm), pe planul de lucru presărat cu făină; Aluatul se împarte în pătraţele şi pe fiecare se aşează umplutura dorită.

 

TIPS-URI

1

*** Rezultă 60 de bucăţi de mărime medie, se pot face şi mai multe sau mai puţine, în funcţie de dimensiunea care li se dă, din aceleaşi ingrediente

2

*** În loc de osânză am folosit untură pentru că nu am avut, iar în loc de smântănă se poate folosi iaurt ca să nu fie aşa de grase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

25.01.2014, 23:58

gogho 1

15.03.2014, 20:03

adevarate! doar o sesizare mica am: "tipsuri" nu stiu ce inseamna ca nu vorbesc engleza dar stiu limba romana. se spune "ponturi"! sau "sfaturi"! understood?

babi5 1

18.12.2014, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!