Fursecuri margarete

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 3633 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit ceva ce n-am mai mancat de peste 10 ani. Eu am facut portie dubla, deci daca vreti mai putine, impartiti cantitatile prezentate la 2.

 

INGREDIENTE

  • doua cani de vin alb (500 ml);
  • doua cani de untura lichida (500 ml);
  • sare;
  • esenta de rom;
  • faina cat cuprinde (1460 g faina);
  • doua plicuri praf de copt;
  • 300 g rahat;
  • 150 g zahar pudra;
  • o forma crestata, din metal (care se poate pune si la masina de tocat carne).
Portii: 132
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri margarete:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Intr-un castron mare se pun vinul, untura, sarea, esenta si putina faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza faina treptat si se framanta un aluat nelipicios.


Se ung trei tavi cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Cu ajutorul formei crestate din metal se formeaza margaretele (se impinge aluatul prin forma) , care se aseaza pe tavi. Se apasa usor cu degetul in mijloc, unde se aseaza apoi o bucatica de rahat. Se baga tavile, pe rand, la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se dau fierbinti prin zaharul pudra. Se pot servi dupa ce se racoresc.


Sunt mai bune dupa 1-2 zile. Se pot pastra in pungi de hartie sau in cutii metalice.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri margarete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

simona72 1

25.12.2015, 13:17

Camelya 1

25.12.2015, 16:51

Imi plac!

Rocsi 1

26.12.2015, 14:07

Ce frumusele sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare