Fursecuri margarete

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 24 Dec 2015 | 2604 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am pregatit ceva ce n-am mai mancat de peste 10 ani. Eu am facut portie dubla, deci daca vreti mai putine, impartiti cantitatile prezentate la 2.

 

INGREDIENTE

  • doua cani de vin alb (500 ml);
  • doua cani de untura lichida (500 ml);
  • sare;
  • esenta de rom;
  • faina cat cuprinde (1460 g faina);
  • doua plicuri praf de copt;
  • 300 g rahat;
  • 150 g zahar pudra;
  • o forma crestata, din metal (care se poate pune si la masina de tocat carne).
Portii: 132
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri margarete:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Intr-un castron mare se pun vinul, untura, sarea, esenta si putina faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza faina treptat si se framanta un aluat nelipicios.


Se ung trei tavi cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Cu ajutorul formei crestate din metal se formeaza margaretele (se impinge aluatul prin forma) , care se aseaza pe tavi. Se apasa usor cu degetul in mijloc, unde se aseaza apoi o bucatica de rahat. Se baga tavile, pe rand, la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se dau fierbinti prin zaharul pudra. Se pot servi dupa ce se racoresc.


Sunt mai bune dupa 1-2 zile. Se pot pastra in pungi de hartie sau in cutii metalice.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri margarete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

simona72 1

25.12.2015, 13:17

Camelya 1

25.12.2015, 16:51

Imi plac!

Rocsi 1

26.12.2015, 14:07

Ce frumusele sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti fara coacere