Cornulete fragede cu nuca

de nadina73 in Dulciuri, 31 Oct 2010 | 45668 vizualizari

 

Cele mai bune si mai fragede cornulete pe care le-am mancat sant cele facut de buni(mama mea),ti se topesc in gura,si asta nu o spun doar eu, ci toti cei care au mancat aceste minunate cornulete cu nuca si unt.Vile recomand cu toata caldura si nu ve-ti regreta.

 

INGREDIENTE

aluat:
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr faina alba
  • 4 linguri samantana
  • 250 unt topit
Crema:
  • 6 albusuri
  • 250 zahar
  • 250 nuca macinata
Decor: 
  • zahar pudra+vanilie
Portii: 80
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca:

Aluatul

se amesteca bine toate ingredientele si o parte din unt (aproximativ jumatate)se framanta aluatul bine ,dupa care se imparte coca in 8 parti egale.Se intinde fiecare bucata si se unge bine cu unt topit,foaia sa nu fie mai mare de 15-20 cm/15-20 cm aproximativ si se ruleaza

se pun rulourile obtinute  pe o tava la rece in frigider si se lasa 2-3 ore.

Dupa 2-3 ore se scoate cate un rulou (numai cate unul .nu le scoate toate afara)se taie fiecare rulou in 10 bucatele mici de 1,5-1,7 cm.. depinde .Se ia cate o bucatica  din  cele 10 se pune cu taietura pe masa si se intinde cu sucitorul bine ,sa ia forma rotunda,dupa care se pune cate 1 lingurita din compozitia de crema

crema:

se bat albusurile spuma bine, se pune zaharul si la final nuca macinata.Se ia cate o lingurita din compozitie si se pune in cornulete,se apasa bine pe mergine cu varful degeteleor pt a face priza buna(vezi foto)dupa care se curbeaza putin pentru a primi forma cornuletetor si se pun in tava (neunsa)

se da tava la cuptor aproximativ 20-25 minute l 170 grade(depinde de cuptorul fiecaruia).

Dupa ce s-au copt se scot  si se lasa la racit ,dupa care se dau prin zaharul pudra amestecat cu vanilia.

ps:nu puneti cornuletele calde in zaharul pudra ,se va lua foarte mult pe ele si vor fi prea dulci ,iar in final va cadea mult pe platou

Se lucreaza cu 2 tavi,cat timp una e la copt se pregateste cealalata tava.In poze or sa se vada mai multe eu am facut 2 portii.Dintr-o portie va ies 80 cornulete

Sant extraordinar de bune ,ti se topesc in gura

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (109)

nadina73 1

01.05.2013, 17:34

Laura dintr-o portie ies aproximativ 80 ,acuma depinde dar asta e portia ,daca respecti ceea ce am scris in retat iti vor iesi 80 cu siguranta

Krystyan Trendy 1

15.06.2014, 10:00

ce cornulete bune!

nadina73 1

21.06.2014, 02:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura coapta la aburi