Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cele mai bune si mai fragede cornulete pe care le-am mancat sant cele facut de buni(mama mea),ti se topesc in gura,si asta nu o spun doar eu, ci toti cei care au mancat aceste minunate cornulete cu nuca si unt.Vile recomand cu toata caldura si nu ve-ti regreta.
Aluatul
se amesteca bine toate ingredientele si o parte din unt (aproximativ jumatate)se framanta aluatul bine ,dupa care se imparte coca in 8 parti egale.Se intinde fiecare bucata si se unge bine cu unt topit,foaia sa nu fie mai mare de 15-20 cm/15-20 cm aproximativ si se ruleaza
se pun rulourile obtinute pe o tava la rece in frigider si se lasa 2-3 ore.
Dupa 2-3 ore se scoate cate un rulou (numai cate unul .nu le scoate toate afara)se taie fiecare rulou in 10 bucatele mici de 1,5-1,7 cm.. depinde .Se ia cate o bucatica din cele 10 se pune cu taietura pe masa si se intinde cu sucitorul bine ,sa ia forma rotunda,dupa care se pune cate 1 lingurita din compozitia de crema
crema:
se bat albusurile spuma bine, se pune zaharul si la final nuca macinata.Se ia cate o lingurita din compozitie si se pune in cornulete,se apasa bine pe mergine cu varful degeteleor pt a face priza buna(vezi foto)dupa care se curbeaza putin pentru a primi forma cornuletetor si se pun in tava (neunsa)
se da tava la cuptor aproximativ 20-25 minute l 170 grade(depinde de cuptorul fiecaruia).
Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit ,dupa care se dau prin zaharul pudra amestecat cu vanilia.
ps:nu puneti cornuletele calde in zaharul pudra ,se va lua foarte mult pe ele si vor fi prea dulci ,iar in final va cadea mult pe platou
Se lucreaza cu 2 tavi,cat timp una e la copt se pregateste cealalata tava.In poze or sa se vada mai multe eu am facut 2 portii.Dintr-o portie va ies 80 cornulete
Sant extraordinar de bune ,ti se topesc in gura
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult