Cornulete fragede cu osanza

de La Ancuta in Dulciuri, 5 Sep 2013 | 13939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml iaurt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250-270 g faina
  • umplutura dupa gust: rahat, gem de prune amestecat cu nuca macinata etc
  • zahar pudra (pentru tavalit)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu osanza:

Intr-un castron punem osanza macinata impreuna cu galbenusurile, sarea si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi iaurtul si mai mixam cateva minute.

Adaugam cateva linguri de faina si mixam pana se incorporeaza apoi adaugam treptat toata faina si framantam repede un aluat nelipicios. Nu trebuie insistat prea mult, pentru ca cornuletele sa ramana fragede.


Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 de minute.


Aluatul racit il intindem in foaie subtire pe care apoi o taiem patratele nu prea mari. Asezam umplutura dorita pe fiecare patratel si apoi rulam incepand din colt.


Pentru umplutura eu am folosit rahat si gem de prune in care am adaugat nuca macinata.


Cornuletele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumenesc usor (20-25 de minute). Cornuletele inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.


Sunt foarte fragede si dispar cat ai clipi :).


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu osanza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Lavinia 1

05.09.2013, 16:07

minunate

Rocsi 1

05.09.2013, 22:09

Pur si simplu se topesc in gura

tanyapatap 1

07.09.2013, 18:13

LE ADOR!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete rapide cu rahat