Cornulete fragede (de post)

de dakris in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 13080 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 2 linguri zahar (merge si mai mult)
  • 1 plic drojdie uscata
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • cca 500 g faina
Umplutura
  • gem/dulceata cu consistenta tare, marmelada, rahat etc
Decor
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede (de post):

Zaharul se dizolva in borsul caldut.


Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se varsa borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.


Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm si se imparte in 12 triunghiuri la baza carora se aseaza umplutura si se ruleaza. Se mai lasa sa creasca 15 min si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc cca 20-25 min, pana se rumenesc un pic.


Se presara zaharul pudra vanilat cat sunt calde.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (21)

dakris 1

24.03.2012, 09:01

Da, diaconta, si mie mi s-a facut pofta cand am tot vazut pe ici si colo si m-am pus pe treaba

Alinutza80 1

26.03.2012, 16:05

dakris 1

27.03.2012, 20:20

multumesc, Alinutza!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!