Cornulete fragede de post

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 34911 vizualizari

 

Sunt super bune, de le mananci ca pe seminte.... Reteta o am dintr-o revista pentru femei.

 

INGREDIENTE

  • 250 g.margarina 
  • 300 g.faina,
  • un praf de sare,
  • un zahar vanilat (nu era specificat, dar asa am simtit nevoia),
  • 50 ml.apa minerala (adica cu bulbuci, cum spun eu),
  • rahat taiat bucatele potrivit de mari (asta am pus eu, in lipsa de nuca)
  • Crema de nuca:
  • 400 g.nuci macinate,
  • 150 g.zahar pudra,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 5-6 bucati rahat pt..ornat (pe deasupra cornuletelor)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede de post:

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si praful de sare+zaharul vanilat (daca le faceti cu rahat).

Se adauga si apa minerala, se framanta bine pana se dezlipeste de pe degete si se obtine o coca buna de modelat. Se da la rece, la frigider.

In timpul asta se taie rahatul cubulete sau se face umplutura de nuci macinate cu zaharul pudra, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se amesteca pana se leaga putin.

Se scoate coca din frigider, eu am impartit-o in doua, se intinde cu sucitorul pa masa infainata si se taie sub forma de patrate. Se pune la mijloc cubuletul de rahat sau umplutura de nuci, se ruleaza, se orneaza cu bucatele de rahat si nuci (eu nu le-am ornat). Se aseaza cornuletele in tava unsa si se introduc in cuptorul incins in prealabil. Eu le-am copt la foc potrivit de mare, la mine a durat 30-35 min. Dar cum depinde foarte mult de cuptor, se tin pana se rumenesc putin, asa calde se dau prin zahar pudra.



Cornulete le-am pus intr-o cutie de plastic cu capac, se pot pastra mai mult timp.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede de post" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

15.03.2010, 19:16

Ce bine arata! Nu am mai mancat de multa vreme!

Teo 1

15.03.2010, 20:09

cu aceasta umplutura sunt grozave,pt. post sunt nemaipomenite!

nadina73 1

17.03.2010, 20:45

sant grozave

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu multa nuca de post