Cornulete pufoase

de Ancutsa in Dulciuri, 21 Iun 2016 | 759 vizualizari

 

Cornuletele cu gem si nuca sunt preferatele mele. Iata reteta mea:

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt sau margarina (eu am folosit Rama Maestro);
  • 2 linguri zahar;
  • 1 pahar apa calduta (sau bors);
  • 1 varf lingurita sare;
  • 1 ou;
  • Faina cat cuprinde;
  • 1 praf de copt;
  • Pentru umplutura:
  • gem de capsuni, prune sau orice gem preferati;
  • nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pufoase:

Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si apa calduta. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.


Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in triunghiuri pe care le umplem cu gem si nuca macinata ori in fasii lungi pe care le umplem, le rulam si apoi le taiem. Eu am rulat si cateva fasii pe niste conuri speciale (veti vedea in poza niste rulouri), e o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.


Se asaza in tava, pe foaie de copt sau in tava unsa cu grasime si tapetata cu faina si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute.


Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare devin aurii si atunci se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.


Timp total: 1h 40 min


Portii: suficiente pentru o onomastica serbata in familie sau la serviciu (eu am obtinut 2 tavi, aprox 30 de cornulete).


Pofta Buna!




Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/11/cornulete-pufoase.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.06.2016, 16:15

Rocsi 1

21.06.2016, 20:57

Eu tot cu gem si nuca le prefer!

Rahela Velicu 1

22.06.2016, 00:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu untura