Cornulete pufoase cu gem

de papabundetot in Prajituri, 14 Sep 2013 | 12817 vizualizari

 

Pentru ca nu am mai facut de foarte multa vreme cornulete,am decis sa fac acum,vremea de afara m-a ajutat fiind ceva mai racoare,asa ca un inceput hotarat de toamna,mi-a fost mult mai usor sa stau intr-o bucatarie incalzita datorita caldurii cuptorului decat in zilele de vara care au trecut deja :) .Bunica si matusa mea faceau mereu cand eram copil cornulete cu tot felul de bunatati si m-am gandit sa le urmez exemplul astazi si sa revin la bucuriile copilariei. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 gr faina alba tip 650 + extra pentru framantat
  • 250 ml lapte
  • 30 gr unt
  • 2 linguri generoase de miere (se poate si cu zahar)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 ou pentru uns cornuletele
  • gem de capsune pentru umplut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pufoase cu gem:

Intr-un castronel am pus drojdia uscata si am incalzit laptele usor,am tunat peste drojdie putin lapte,atat cat sa se amestece si sa se dizolve drojdia,am adaugat apoi o lingura de faina si am lasat maiaua la caldura pe aragaz (cuptorul fiind pornit) aproximativ 20 minute.

Dupa ce maiaua a crescut,intr-un castron mai mare am pus faina,mierea,untul,laptele ramas si am amestecat mai intai cu o lingura,mai apoi am trecut la framantatul cu mana,pana cand aluatul meu s-a amestecat bine si nu mai era lipicios,daca e nevoie mai adaugati faina sa nu fie lipicios,insa doar cate putina pentru ca aluatul trebuie sa ramana moale ca sa creasca frumos.Am acoperit apoi castronul cu o carpa umeda si l-am asezat pe aragaz,la dospit unde a si stat mai bine de o ora.

Dupa ce aluatul a crescut suficient,am intins pe masa de lucru putina faina,am pus aluatul pe care l-am mai framantat putin si apoi l-am intins cu sucitorul pe cat posibil intr-o forma rotunda din care am taiat apoi fasii asemanatoare feliilor de tort 

Pe fiecare astfel de felie am pus cate o lingura de gem de capsune in partea mai lata a ei si am rulat apoi spre capat obtinand astfel cornuletele pufoase la care visam 

Fiecare cornulet l-am uns cu ou batut,pentru a se rumeni frumos,le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede cu gem de prune