Cornulete pufoase umplute cu rahat

de maria_ilie in Dulciuri, 13 Feb 2017 | 3721 vizualizari

 

Reteta copilariei mele, nu este pretentioasa deloc si cornuletele se mentin proaspete si pufoase timp de mai multe zile.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr. faina (+ faina pentru tapetat blatul de lucru cand intindem aluatul);
  • 250 gr. untura (putem folosi si unt insa untura face aluatul mai fraged);
  • 250 ml. lapte;
  • 25 gr. drojdie proaspata (sau 10 gr. drojdie uscata);
  • 1 lingura de zahar;
  • 1 praf de sare;
  • 2 oua;
  • 300 gr. rahat;
  • zahar pudra.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pufoase umplute cu rahat:

Intr-un castron, punem faina, untura si ouale si amestecam. Separat, incalzim laptele in care dizolvam drojdia, zaharul si sarea, apoi turnam peste faina si framantam bine. Acoperim castronul cu folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Rahatul il taiem in bucati lunguiete ca in imagine.

Apoi intindem o foaie subtire si am folosit un capac pentru a da forma rotunda si a portiona mai usor fasiile pentru cornulete (pe fiecare fasie adaugam cate o bucata de rahat si rulam).

Cornuletele rezultate le asezam intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt si dam la cuptor pentru cateva minute, la foc iute, dupa care lasam focul mai mic, pana cand se rumenesc uniform.

Se scot din cuptor si se tavalesc, cat sunt inca fierbinti, prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

Pentru a se mentine fragede mai multe zile, puneti platoul cu cornulete (dupa ce s-a racit bineinteles) intr-o punga si pastrati-le intr-un loc mai racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase umplute cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

kytz 1

13.02.2017, 20:39

Tare mult îmi plac !

Rocsi 1

13.02.2017, 20:45

Nu prea sunt eu fana rahat, dar cornuletele le ador!

MotanLaOale 1

14.02.2017, 09:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta