Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide

de diaconta in Dulciuri, 8 Noi 2012 | 4197 vizualizari

 

Pufoase de se topesc în gură,pot să mă laud că mi-a ieşit un aluat foarte frumos având în vedere că nu sunt mare prietenă cu aluaturile dospite.Păcat că la ora când fac pozele nu prea mai am lumină şi pozele nu sunt prea reuşite.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca:
  • 480 gr faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 70 gr unt
  • 50 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • O lingurita sare
  • Esenta vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru umplutura:
  • Gem de cireşe
  • Stafide+rom
  • Pentru uns:
  • Un galbenus+lapte
  • 2 lingurite miere de albine+lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide:

Am facut o maia din drojdie,o lingurita zahar,putina faina si putin lapte caldut.


Untul l-am pus in lapte împreuna cu zaharul si l-am pus pe foc pâna s-a topit untul.


Am cernut faina cu sarea.Am pus ouale,maiaua,aromele si laptele cu unt si zahar caldut.


Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic nelipicios.


Am lasat la dospit în loc caldut fara curenti de aer.Fiind în criza de timp,l-am pus în cuptorul aragazului dupa ce l-am încalzit putin si apoi am oprit focul.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul,l-am impartit în 3 parti,din doua am întins câte o foaie rotunda din care am facut cornuletele,iar din cealalta am facut pâinicile.


Pentru umplutura am pus gem de cirese si stafide înmuiate în rom si scurse.


Le-am mai lasat în tava sa creasca 10 minute,apoi le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte.


Le-am mai lasat pâna am încalzit cuptorul,apoi am pus tava în cuptor.La început am lasat focul mai mare ca sa creasca si sa prinda culoare(cam 10 minute),apoi am redus focul si am mutat tava mai sus în cuptor.


Am mai lasat vreo 15 minute,apoi am scos tava si le-am uns cu mierea diluata cu lapte caldut.Am mai lasat 5 minute în cuptor.


Le-am scos pe un gratar si le-am acoperit cu un prosop curat pâna s-au racorit.


Se servesc cu ….poftă!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuleţe şi pâinici cu gem şi stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Dana_Retetegg 1

12.11.2012, 22:35

Mmmmm, ce bunee!

Lau 1

13.11.2012, 22:53

delicioase

diaconta 1

13.11.2012, 23:06

Lau
Dana
multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Panettone cu crema de branza si fruct kaki