Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca

de deyutzky in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 13853 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc ca m-ati virusat cu aceasta placinta, cozonac sau ce o fi :))) si de suparare m-am apucat sa-l execut!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cub drojdie proaspata (25 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline de miere
  • 250 ml. lapte caldut
  • 500 gr faina
  • 25 gr unt moale
  • 1 ou pentru uns + 2 linguri de lapte
  • Umplutura:
  • crema tartinabila de ciocolata
  • 50 gr nuca maruntita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca:

Drojdia se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa 15 min la loc cald.


Se pune faina intr-un bol, se face o gaura in mijlocul ei in care se adauga drojdia si restul ingredientelor iar apoi se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini (daca este prea moale se mai adauga faina).


Dupa ce aluatul este bine framantat se acopera cu un prosop si se da la loc cald pentru aproximativ 1 ora.


Aluatul se imparte in 2 si se intind cu sucitorul 2 foi.


Tapetam o tava rotunda (26 cm diametru) cu hartie de copt, punem prima foaie si o acoperim cu un strat gros de crema de ciocolata iar peste crema punem nuca maruntita.


Acoperim cu a2a foaie de aluat.


Punem in centrul aluatului un pahar iar cu un cutit bine ascutit taiem raze pentru a putea forma floarea.


Fiecare bucata se rasuceste de 2 ori spre partea stanga sau dreapta, depinde cum alegeti.


Toate bucatile se vor rasuci in aceeasi directie.


Mai lasam in tava la crescut aprox 20 de minute.


Batem oul ramas cu laptele si ungem bine toata suprafata.


dam tava la cuptor pentru aprox . 40 de minute pana se rumeneste frumos.


Se verifica cu o scobitoare daca este gata.


Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "floare" cu crema de ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Georgette76 1

25.11.2013, 14:00

eu l-am facut aseara, foarte bun , doar ca am mai adaugat 400 gr faina. acum de craciun stiu ce sa fac.

deyutzky 1

25.11.2013, 16:07

georgette ma bucur ca ti-a placut!

babi5 1

21.12.2013, 15:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si fara framantare