Cornuri Bratislava

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 1372 vizualizari

 

le-a venit in sfarsit randul,ca prea am salivat la fiecare postare de-a voastra.... ;)

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 250 gr. nuca macinata
  • 50 gr. stafide
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1/2 lingura pudra din coaja de portocala confiata
  • 150 gr. zahar tos
  • 75 ml apa
  • 75 ml lapte
  • Aluat:
  • 600 gr. faina alba proaspat cernuta
  • a pachet de unt
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 pachetel de drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • In plus:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina.


Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece.


Pentru umplutura amestecam apa cu laptele intr-o craticioara la foc mic, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste complet,dam craticioara deoparte de pe foc, punem esenta de rom, pudra de portocala confiata iar la final nuca macinata. Lasam sa se raceasca complet.


Scoatem aluatul de la rece, il impartim in mingiute aprox. egale, fiecare mingiuta cantarind intre de 30-40 grame.


Pe masa infainata de lucru intindem cu sucitoarea cate o mingiuta, astfel incat sa-i dam forma ovala.


Punem cate o lingura de umplutura, o intindem la baza aluatului, rulam cornurile, le dam forma de "U", le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram zahar colorat si introducem tava in cuptorul preincalzit.


Coacem cornurile la 175 grade pana se rumenesc frumos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

sunt bune calde dar parca-mi plac mai mult a doua zi, langa un pahar cu lapte rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lavinia 1

07.07.2014, 20:04

mihaelar63 1

13.07.2014, 00:14

noiinbucatarie 1

18.04.2016, 22:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca