Scovergi cu dulceata de afine

de MIUTA in Dulciuri, 21 Mar 2012 | 3214 vizualizari

 

Am gasit denumirea de "scovergi" pe internet la gogosi,minciunele dar nu la reteta care o prezint eu astazi.Noi spunem scovergi (regionalism)in general la clatitele de post.
Sper sa va placa reteta,sa o incercati in zilele de post si nu numai,deoarece sunt tare gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 10 g drojdie proaspata
  • 500 ml apa
  • faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita de zahar
  • coaja de lamaie sau esenta de lamaie
  • un praf de sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu dulceata de afine:

Se amesteca drojdia cu zaharul vanilat si zaharul tos.


Se pune apa calduta treptat,un praf de sare,coaja de lamaie si se amesteca bine toate ingredientele.


La sfarsit se pune faina atat cat sa fie un aluat smantanos la fel ca cel de clatite.


Se acopera cu un servet de bucatarie curat si se lasa la dospit 20 minute.


Se rumenesc pe rand scovergile in tigaia fierbinte in care punem de fiecare data cateva picaturi de ulei.


Este obligatoriu sa punem de fiecare data ulei deoarece scovergile sunt mai fragede si se lipesc mai repede sau se rup la intoarcere pe partea cealalta.


Se servesc dupa preferinta cu dulceata,fineti,branza sarata amestecata cu marar.


Eu astazi va servesc cu scovergi umplute cu dulceata de afine.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

iri_iri 1

21.03.2012, 21:07

...dar sigur ai pt toata lumea?????

Sim0na 1

21.03.2012, 21:10

Bune, bune!! Nu lipsesc de la masa!

ionela2682 1

23.03.2012, 20:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Desert clatite de post