Cornuri colorate

de anca_rm in Prajituri, 21 Noi 2013 | 1789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -0.5 litru lapte
  • -25 gr drojdie
  • -un plic praf de copt
  • -2 linguri zahar
  • -3 oua
  • -200 ml ulei
  • -0.7 kg faina
  • -2 linguri cacao
  • Pt umplutura :
  • -300 gr nuca macinata
  • -400 ml magiun
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri colorate:

Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia .


Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute .


Dupa aceea batem 2 oua putin cu furculita si le adaugam peste laptele cu drojdie .


Punem praful de copt, uleiul si faina cat cuprinde .


Se framanta bine si se pune din nou la dospit .


Dupa ce a crescut destul (si-a dublat volumul ) il impartim in doua bucati egale .


O bucata o framantam cu cacao.


Pe blatul de lucru presaram putina faina si intindem aluatul pe rand cu sucitorul , il facem cam de 0.5 cm grosime .


Prima foaie , daca nu aveti loc, dupa ce e intinsa o presaram cu faina si o rulam pentru a putea intinde a doua foaie.


Punem foile una peste alta si mai sucim putin cu sucitorul pentru a se lipi una de alta .


Taiem aluatul in patrate si un colt il taiem cu cutitul in doua .


Preparam umplutura : amestecam magiunul cu nuca .


Pe fiecare patratel punem cate o lingura din umplutura (se poate folosi orice alta umplutura : rahat , gem , nuca , mac etc ) si formam cornul: luam coltul patratului opus celui taiat si rulam , apasam usor pe capete si asezam in tava tapetata cu hartie.


Ungem cu un ou batut si dam tava la cuptor .

 

TIPS-URI

1

patratele se pot intoarce pe partea alba sau maro

2

puteti adauga arome daca doriti

3

marimea o decideti d-voastra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

merisor 1

21.11.2013, 19:24

Pastreaza si pentru mine unul!

MIUTA 1

21.11.2013, 20:14

Valclaudia 1

27.11.2013, 20:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)