Cornuri cu branza sarata in aluat

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2016 | 1398 vizualizari

 

Aveam niste branza telemea prin frigider si m-am gandit sa fac aceste cornuri atat de bune si gustoase, sunt perfecte la micul dejun, dar si in timpul zilei. De ce nu, se pot inlocui cu painea; chiar au iesit minunate.

 

INGREDIENTE

  • 600-650g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 200g lapte
  • 100g apa minerala
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • 100ml ulei
  • 200g branza telemea (sarata)
  • Optional: felii de carne, pentru umplut o parte din cornuri

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte
  • susan pentru presarat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza sarata in aluat:

Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte, lasam pana crapa putin deasupra.


Intre timp branza telemea o sfaramam cu o furculita sau o dam pe razatoare si o amestecam bine cu oul si albusul.


Peste drojdie punem laptele caldut, apa minerala si jumatate din cantitatea de ulei, amestecam putin, apoi adaugam branza sarata, framantam din nou pana obtinem un aluat omogen, punem si restul de ulei si continuam sa framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si este omogen, nu foarte tare, atat cat sa modelam cornurile. (Daca mai trebuie faina, mai puteti adauga).


Lasam la crescut, acoperit cu folie de plastic pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce a crescut frumos, il scoatem din bol, il mai framantam putin (ne ajutam de faina) si il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul si taiem prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala si formam cornuri, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam cornurile cca.15 minute, sa mai creasca, apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, si presaram susan deasupra.


Dam tava la cuptor pana sunt rumenite deasupra (30-35 minute).


Dupa ce scoatem tava o acoperim cu hartie si un prosop ca sa se inmoaie.


Asa procedam si cu celelalte 2 parti, eu la o parte le-am pus felii de carne de curcan, ( dar este optional, doar daca aveti prin casa).


Cand s-au racit, inainte de servire le puteti baga putin la microunda si sunt exact ca si cum le-am scoate din cuptor.


Se pot inlocui cu painea, aceste cornuri sunt mult mai gustoase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza sarata in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Zamfira 1

19.07.2016, 08:45

miki_a 1

19.07.2016, 10:10

Super faine Danuta!

mihaelar63 1

20.07.2016, 00:38

Mult imi plac cornurile sarate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de morcovi cu dovlecel