Cornuri cu branza sarata in aluat

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2016 | 6609 vizualizari

 

Aveam niste branza telemea prin frigider si m-am gandit sa fac aceste cornuri atat de bune si gustoase, sunt perfecte la micul dejun, dar si in timpul zilei. De ce nu, se pot inlocui cu painea; chiar au iesit minunate.

 

INGREDIENTE

  • 600-650g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 200g lapte
  • 100g apa minerala
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • 100ml ulei
  • 200g branza telemea (sarata)
  • Optional: felii de carne, pentru umplut o parte din cornuri

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte
  • susan pentru presarat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza sarata in aluat:

       Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte, lasam pana crapa putin deasupra.

        Intre timp branza telemea o sfaramam cu o furculita sau o dam pe razatoare si o amestecam bine cu oul si albusul.

        Peste drojdie punem laptele caldut, apa minerala si jumatate din cantitatea de ulei, amestecam putin, apoi adaugam branza sarata, framantam din nou pana obtinem un aluat omogen, punem si restul de ulei si continuam sa framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si este omogen, nu foarte tare, atat cat sa modelam cornurile. (Daca mai trebuie faina, mai puteti adauga).

Lasam la crescut, acoperit cu folie de plastic pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut frumos, il scoatem din bol, il mai framantam putin (ne ajutam de faina) si il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul si taiem prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala si formam cornuri, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam cornurile cca.15 minute, sa mai creasca,  apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, si presaram susan deasupra.

Dam tava la cuptor pana sunt rumenite deasupra (30-35 minute).

Dupa ce scoatem tava o acoperim cu hartie si un prosop ca sa se inmoaie.

Asa procedam si cu celelalte 2 parti, eu la o parte le-am pus felii de carne de curcan, ( dar este optional, doar daca aveti prin casa).

Cand s-au racit, inainte de servire le puteti baga putin la microunda si sunt exact ca si cum le-am scoate din cuptor.

Se pot inlocui cu painea, aceste cornuri sunt mult mai gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza sarata in aluat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Zamfira 1

19.07.2016, 08:45

miki_a 1

19.07.2016, 10:10

Super faine Danuta!

mihaelar63 1

20.07.2016, 00:38

Mult imi plac cornurile sarate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omleta Cu Masline si Cascaval