Cornuri cu branza si marar

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2013 | 2793 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cub drojdie proaspata

Pentru umplutura:

  • 9 cartofi potriviti
  • 1 legatura potrivita marar verde
  • 300 g branza sarata
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza si marar:

Drojdia o frecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele caldut si faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite. Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam apa si faina, dar aluatul il lasam mai moale, adaugam uleiul, acoperim bolul unde se afla aluatul si il lasam aproximativ 1 ora pana isi dubleaza din nou volumul.


Intre timp pregatim umplutura. Cartofii ii lasam cu coaja, ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala cu apa si sare timp de 30 de minute. Lasam cartofii sa se raceasca, apoi ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu gaurile mari, la fel si branza. Peste cartofi si branza adaugam mararul tocat marunt, piper dupa gust, oul si amestecam. Daca umplutura este prea tare adaugam smantana, eu am adaugam 2 linguri de smantana si sare daca mai este nevoie.


Cand aluatul a crescut mai adaugam faina pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.


Pe masa de lucru presaram faina, punem aluatul si il intindem pana are 1 cm grosime, se taie triunghiuri, iar la baza punem cate o lingurita din umplutura si il rulam de la baza spre varf.


Cornurile se coc pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu pensula cu un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura lapte.


Se introduc la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute pana acestea se rumenesc.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

10.12.2013, 21:43

_Alina_ 1

11.12.2013, 10:29

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 13:33

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Cornuri umplute