Ruladă de spanac cu brânză

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2014 | 6919 vizualizari

 

Despre spanac știți, cu siguranță, că are un conținut mare de fier. Conținut care este de fapt unul moderat. :) Este totuși bogat în substanțe nutritive, o ceașcă cu spanac oferind aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A care ajută la menținerea sănătății pielii și a umidității acesteia, luptând împotriva Psoriazisului, acneei și a ridurilor. Mai mult decât atât, spanacul oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina C, acid folic, fibre, calciu și vitamina K responsabilă de producerea de proteine ce previn formarea calciului în țesuturi și care ajută la coagularea sângelui. O cană cu spanac pe zi luptă, de asemenea, împotriva declanșării aterosclerozei, bolilor cardiovasculare și accidentelor vasculare cerebrale.
Sper că v-am fost de folos cu aceste informații. Iar acum să trecem la rețetă:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă )
  • 3 ouă
  • 250 g făină cernută
  • 4 linguri cu smântână
  • o linguriță cu bicarbonat și una cu praf de copt
  • sare și piper după gust
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 100 g unt moale
  • 300 g brânză de vaci ( nu uscată )
  • câteva măsline verzi fără sâmburi
  • jumătate dintr-un ardei gras roșu
  • două linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă )
  • sare după gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de spanac cu brânză:

Într-un castron am mixat la viteză mare albușurile celor 3 ouă cu un praf de sare. În alt castron am mixat spanacul împreună cu gălbenușurile și făina. Când s-au omogenizat am adăugat smântâna și condimentele. Cu o spatulă din silicon am încorporat spuma din albușuri în compoziția cu spanac. Ingredientele de crescut le-am adăugat la urmă.

Într-o tavă de 30/40, tapetată cu hârtie de copt am turnat compoziția obținută. Am copt-o timp de 15 minute la 180 de grade în cuptorul încins.


Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.


Am mixat brânza împreună cu sarea până a devenit omogenă. Am adăugat untul moale ( la temperatura camerei ), smântâna și am continuat să mixez până când am obținut o cremă fină din brânză. La final am completat gustul cu ardeiul și măslinele tăiate cubulețe.


Între timp, blatul s-a răcit și a luat forma ideală pentru a-l umple. Odată pregătită rulada, am înfășurat-o în folie din plastic ți am ținut-o vreo oră în frigider.

 

TIPS-URI

1

Pont 1: Puteți adăuga mărar tocat în umplutura din brânză. Eu am uitat. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de spanac cu brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

23.01.2014, 16:48

O dam pe spanac atunci. Chiar nu stiam ca ajuta si in psoriazis
Deosebita rulada , Merge la favorite
Felicitari

Rita Ilies 1

23.01.2014, 20:31

Mulțumesc!

babi5 1

06.10.2014, 14:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu morcovi si crema de branza