Cornuri cu ciocolata

de Lavinia in Dulciuri, 18 Sep 2013 | 9503 vizualizari

 

Delicioase si pufoase! Merg de minute alaturi de o cana de lapte,cafea sau ceai si sunt numai bune la pachet pentru pitici :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 140 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • 80 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • aprox. 400 g faina
  • 24 patratele de ciocolata
  • 1 lingura mare de miere
  • zahar tos pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu ciocolata:

Intr-o craticioara pune 100 ml lapte la fiert.


Cand a inceput sa fiarba adauga 50 g faina si amesteca bine pana devine o pasta tare.


Pune aluatul oparit intr-un bol si lasa-l sa se racoreasca putin.


Amesteca drojdia cu 2 lingurite de zahar si putin lapte caldut.


Pune drojdia peste aluatul oparit si amesteca putin cat sa se omogenizeze apoi lasa la dospit aprox. 15 minute la loc caldut si ferit de curent.


Amesteca galbenusurile cu sarea,adauga restul de lapte(caldut ) ,zaharul si zaharul vanilat.


Toarna amestecul lichid peste drojdie.


Cerne faina de 2-3 ori apoi adaug-o si pe ea peste drojdie.


Framanta aluatul 10 minute pe masa de lucru tapetata cu faina(cu mare rabdare caci este un aluat destul de lipicios la inceput).


Incepe sa adaugi uleiul putin cate putin si mai framanta bine aluatul pana ce ai incorporat tot uleiul si aluatul nu se mai lipeste de maini.


Lasa aluatul la crescut pentru 90 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.


Framanta aluatul pentru cateva secunde doar pentru a elimina aerul apoi imparte-l in 6 bucati aproximativ egale.


Fiecare bucata intinde-o in forma de cerc .


Taie fiecare cerc in 4 triunghiuri.


Pune la baza fiecarui triunghi cate un patratel de ciocolata taiat marunt apoi ruleaza strans spre varf.


Pune cornurile intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt si mai lasa-le la crescut inca 15 minute.(mie mi-au iesit 2 tavi mari)


Coace cornurile in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute la foc mic.


Cat sunt calde unge-le cu miere diluata cu putina apa calduta apoi presara zahar tos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Lavinia 1

20.09.2013, 09:56

multumesc

Sidy 1

20.09.2013, 16:25

Minunat arata !

reisnaor_2006 1

02.04.2014, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata