Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun

de Cris2711 in Dulciuri, 20 Sep 2013 | 4487 vizualizari

 

Iar mi s-a facut pofta de cornuri,reteta de aluat,este super ,pentru ca nu trebuie aluatul lasat la dospit mai mult de 15 minute.Se pot umple cu ce dulceata preferati,pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr. faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 plic de drojdie uscata(7 gr.) sau 25 gr. drojdie proaspata
  • 40 gr. unt moale
  • 1 ou
  • praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de capsuni , de macese sau magiun
  • Pentru uns:
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun:

1.Intr-un castronel se pune drojdia impreuna cu 2 linguri de apa calduta.


2.Intr-un castron mare se adauga restul ingredientelor:faina,laptele,oul,untul si sarea.


3. Se framanta aceasta compozitie de aluat si se adauga si maiaua,preparata in castronel.Se framanta cel putin 15 minute.


4.Se imparte aluatul in doua.


5.Din prima jumatate se intinde aluatul cu sucitorul,se intinde foarte usor,aluatul este elastic.


6.Se taie usor cu cutitul pe mijloc,apoi se taie triunghiuri,sistemul felii de pizza.


7.Se pune cate putina dulceata si se ruleaza de la baza la varf.


8.Se pun pe o tava de cuptor unsa bine sau cu hartie de copt.


9.Intr-un castronel, se bate bine cu furculita oul intreg.


10.Cu o pensula de bucatarie se intinde cu grija pe toata suprafata cornurilor.


11.Se lasa 15 minute pe tava inainte de a le introduce la cuptor,la 175°,pentru 20 de minute.


12.A se supraveghea coacerea,pentru ca fiecare cuptor are alt proces de coacere.


Cand sunt gata, se scot si se repeta procedura cu a doua jumatate de aluat.




 

TIPS-URI

1

Se pot servi si la cafea sau cu lapte .

2

Sunt foarte pufoase si delicioase.

3

Se pot umple si cu Nutella sau miere.

4

Partea de cornuri cu varful se pune in jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata de capsuni sau magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

_Alina_ 1

21.09.2013, 11:07

Delicioase!

Cris2711 1

21.09.2013, 14:40

Kuki mersi

Cris2711 1

21.09.2013, 14:40

Ursulina multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem de post