Cornuri cu gem

de vio_dreams in Mancaruri de post, 16 Apr 2013 | 10611 vizualizari

 

Perfecte dimineata la cafeluta, pentru cei mici la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte, pentru pachetelul pentru scoala sau serviciu, sau pur si simplu pentru a va satisface nevoia de dulce!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 4 linguri miere
  • 7 gr drojdie uscata
  • 25 gr margarina

pentru umplutura:

  • 200 gr gem
  • pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri miere
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu gem:

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea.

Incepem sa adaugam apa calduta si amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare. Nu e nevoie sa framantati aluatul e suficient sa il amestecati bine. Daca nu le faceti de post puteti adauga lapte in loc de apa.

Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Presaram faina pe suprafata de lucru , impartim aluatul in doua si intindem cate o foaie de aluat nu prea groasa.

Taiem foaia de aluat in 8 triunghiuri aproximativ egale ( mai intai in doua, apoi in patru si la final in 8). Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingura de gem. Nu puneti foarte mult gem (ca mine) fiindca o sa curga la copt.

Rulam triunghiurile de la baza inspre varf avand grija ca varful sa ramana dedesupt. Asezam cornurile astfel obtinute in tava si le lasam la dospit jumatate de ora.

Dizolvam mierea in apa calduta obtinand astfel un sirop cu care ungem cornurile.

Dam la cuptoru pana se rumenesc.

Scoatem cornurile pe un platou  si cat sunt inca fierbinti le pensulam bine cu sirop pe toate partile. Aceasta operatiune are rolul de a pastra cornurile moi mai multa vreme.

Sunt perfecte dimineata pentru gustarea copiilor, alaturi de un pahar cu laptic,  pentru pachetel pentru gradinita sau scoala, etc.

TIPS-URI

1

le puteti umple cu orice doriti:nuca, rahat, ciocolata, fineti, mere, etc

2

daca nu le faceti de post inlocuiti apa cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de caise