Cornuri cu mac si rahat

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mar 2011 | 4066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700g faina alba
  • 35g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 100g unt
  • cca 350ml lapte
  • 3 lg zahar
  • putina sare
  • 50 g mac
  • 2-3 lgt zahar
  • 150 g rahat colorat
  • 1 ou pt uns
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu mac si rahat:

Intr-un vas se cerne faina. Se face o maia din putin lapte caldut, 1 lgt zahar, una de faina si drojdia. Dupa ce a crescut putin se toarna peste faina si se mesteca putin. Se adauga ouale batute, untul topit, zaharul, sarea si laptele in functie de cat cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se pune la dospit intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul.


Pe masa de lucru se pune putina faina, se ia aluatul , se imparte in 4 parti egale. Se ia o bucata si se intinde cu sucitorul o forma rotunda care se va taia in 8 bucati la fel ca pizza.


Rahatul se taie cubulete, macul se amesteca cu zaharul si se pune pe triunghiurile taiate si se ruleaza formandu-se cornurile.


Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa 15 minute sa creasca dupa care se ung cu ou si se presara mac deasupra (eu am presarat mac doar pe cele umplute cu mac, restul le-am lasat asa).


Se da la cuptor pt 20 minute la 190 grade sau pana se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mac si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

29.03.2011, 11:57

cris, luk, lau multumesc
diva kamy mersi
Anamaria te servesc, chiar cu mac mi-au mai ramas cateva

mirela0911 1

29.03.2011, 11:58

Mamaie, Kuki multumesc mult

adry88 1

02.06.2011, 12:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem