Cornuri cu mac si rahat

de mirela0911 in Prajituri, 26 Mar 2011 | 3963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700g faina alba
  • 35g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 100g unt
  • cca 350ml lapte
  • 3 lg zahar
  • putina sare
  • 50 g mac
  • 2-3 lgt zahar
  • 150 g rahat colorat
  • 1 ou pt uns
Portii: 32
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu mac si rahat:

Intr-un vas se cerne faina. Se face o maia din putin lapte caldut, 1 lgt zahar, una de faina si drojdia. Dupa ce a crescut putin se toarna peste faina si se mesteca putin. Se adauga ouale batute, untul topit, zaharul, sarea si laptele in functie de cat cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se pune la dospit intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer pana isi dubleaza volumul.


Pe masa de lucru se pune putina faina, se ia aluatul , se imparte in 4 parti egale. Se ia o bucata si se intinde cu sucitorul o forma rotunda care se va taia in 8 bucati la fel ca pizza.


Rahatul se taie cubulete, macul se amesteca cu zaharul si se pune pe triunghiurile taiate si se ruleaza formandu-se cornurile.


Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se mai lasa 15 minute sa creasca dupa care se ung cu ou si se presara mac deasupra (eu am presarat mac doar pe cele umplute cu mac, restul le-am lasat asa).


Se da la cuptor pt 20 minute la 190 grade sau pana se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mac si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

mirela0911 1

29.03.2011, 11:57

cris, luk, lau multumesc
diva kamy mersi
Anamaria te servesc, chiar cu mac mi-au mai ramas cateva

mirela0911 1

29.03.2011, 11:58

Mamaie, Kuki multumesc mult

adry88 1

02.06.2011, 12:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos