Cornuri cu nuca si marmelada

de Laly in Prajituri, 19 Sep 2010 | 20774 vizualizari

 

Foarte gustoase,alaturi de un pahar de lapte.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • 150 gr margarina
  • 1 ou
  • un praf  de sare
  • 1 fiola esenta de rom sau vanilie
  • 100 ml lapte
  • 300 gr marmelada
  • 150 gr miez de nuca macinat
  • 1 ou pentru uns
  • 3 linguri zahar pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu nuca si marmelada:

1.Frecam drojdia cu zaharul pana obtinem o pasta omogena.Cernem faina intr-un castron,iar in mijloc facem o adancitura,in care punem treptat oul batut cu sarea,drojdia,esenta si laptele caldut.Framantam bine aluatul adaugand margarina topita si lasam aluatul la cald 45 de minute sa creasca.


2.Impartim aluatul in 5 bucati egale,pe care le intindem pe masa presarata cu faina,sub forma unor cercuri groase de 7-8 mm.Cu un cutit trecut prin faina (sa nu se lipeasca de aluat),taiem cercurile in 8 triunghiuri egale.


3.Intr-un castron amestecam marmelada cu nuca macinata.Punem cate o lingurita de amestec la baza fiecarui triunghi si le rulam.Le asezam in tava unsa,sau tapetata cu hartie de copt.Le lasam la dospit circa 20 de minute.


4.Ungem cornuletele cu oul batut si le coacem pana se rumenesc usor deasupra (circa 25 de minute) la foc mijlociu.Cand le scoatem din cuptor le ungem din nou cu ou si le presaram cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu nuca si marmelada" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Laly 1

19.09.2010, 22:37

Lilik te astept cu drag

elena1988 1

24.02.2011, 09:50

AdyNA_RadU 1

28.07.2014, 14:11

Salvez linkul sa le fac si eu ca tare bine mai arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mousse cu capsuni si mascarpone