Tarta de vara cu crema de branza

de Anamaria7 in Prajituri, 13 Iul 2011 | 3124 vizualizari

 

Tot pentru ziua lu' buni, pentru ca in ultimul moment i-a scapat: "Asa dor mi-e de o prajitura cu muulte fructe!" ;)) E fooaaarte buna si racoritoare, nu exagerat de dulce :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema:
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Ornare:
  • fructe
  • 20 g gelatina granule, alba
  • 200 ml apa
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de vara cu crema de branza:

Incalzim cuptorul la 200C si tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Eu am vrut neaparat steluta! :P


Blat:


Amestecam sarea in faina, facem o gaura in mijloc si punem untul rece taiat bucatele si galbenusul. Cu mana infainata incorporam untul cat mai repede, sa nu se topeasca. Putem face amestecul in robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la frigider 15-20min. Pe o suprafata presarata cu putina faina intindem cu facaletul o foaie de cca 0.3cm grosime pe care o punem in tava (putem sa intindem foaia direct pe hartia de copt care va intra in forma). O intepam cu furculita sa nu faca "burta" :)) :P la cuptor si o tinem in cuptor pana se rumeneste bine, primele 15min acoperita cu alta hartie de copt in care am asezat boabe de fasole, soia sau porumb.


Cand e gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem pe platou.


Crema de mascarpone:


Mixam branza cu zaharul pudra si sucul de la o jumatate de lamaie, iar separat batem frisca pana se intareste bine. Adaugam frisca peste mascarpone si omogenizam, apoi turnam in crusta rumenita.


Ornare:


Taiem fructele felii sau le lasam intregi pe cele mici, le asezam cum ne dicteaza imaginatia si, intre timp, preparam jeleul: Fierbem zaharul in apa, iar cand devine mai gros, ca un sirop, adaugam gelatina hidratata in putina apa rece. Turnam gelatina uniform peste fructe si tinem tarta la rece pana la servire.


Mi-a mai ramas aluat pentru grilaj, ca voiam sa pun, dar prea frumos aratau fructele ca sa le acopar :)


 

TIPS-URI

1

Crema nu are nevoie de gelatina pentru ca sucul de la lamaie ajuta la intarirea friscai :) Dar nu exagerati cu el, altfel frisca se va branzi si se va rupe in bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de vara cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Anamaria7 1

14.07.2011, 08:37

multumesc, Carmen si Sidy!

mena29 1

14.07.2011, 08:43

divainbucatarie 1

14.07.2011, 11:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete dulci