Tarta de vara cu crema de branza

de Anamaria7 in Prajituri, 13 Iul 2011 | 5512 vizualizari

 

Tot pentru ziua lu' buni, pentru ca in ultimul moment i-a scapat: "Asa dor mi-e de o prajitura cu muulte fructe!" ;)) E fooaaarte buna si racoritoare, nu exagerat de dulce :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema:
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Ornare:
  • fructe
  • 20 g gelatina granule, alba
  • 200 ml apa
  • 2 lg zahar
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de vara cu crema de branza:

Incalzim cuptorul la 200C si tapetam cu hartie de copt o tava de tarta. Eu am vrut neaparat steluta! :P

Blat:

Amestecam sarea in faina, facem o gaura in mijloc si punem untul rece taiat bucatele si galbenusul. Cu mana infainata incorporam untul cat mai repede, sa nu se topeasca. Putem face amestecul in robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la frigider 15-20min. Pe o suprafata presarata cu putina faina intindem cu facaletul o foaie de cca 0.3cm grosime pe care o punem in tava (putem sa intindem foaia direct pe hartia de copt care va intra in forma). O intepam cu furculita sa nu faca "burta" :)) :P la cuptor si o tinem in cuptor pana se rumeneste bine, primele 15min acoperita cu alta hartie de copt in care am asezat boabe de fasole, soia sau porumb.

Cand e gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o scoatem pe platou.

Crema de mascarpone:

Mixam branza cu zaharul pudra si sucul de la o jumatate de lamaie, iar separat batem frisca pana se intareste bine. Adaugam frisca peste mascarpone si omogenizam, apoi turnam in crusta rumenita.

Ornare:

Taiem fructele felii sau le lasam intregi pe cele mici, le asezam cum ne dicteaza imaginatia si, intre timp, preparam jeleul: Fierbem zaharul in apa, iar cand devine mai gros, ca un sirop, adaugam gelatina hidratata in putina apa rece. Turnam gelatina uniform peste fructe si tinem tarta la rece pana la servire.

Mi-a mai ramas aluat pentru grilaj, ca voiam sa pun, dar prea frumos aratau fructele ca sa le acopar :)

 

TIPS-URI

1

Crema nu are nevoie de gelatina pentru ca sucul de la lamaie ajuta la intarirea friscai :) Dar nu exagerati cu el, altfel frisca se va branzi si se va rupe in bucatele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de vara cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Snickers Bars