Chec cu caramel

de _Alina_ in Prajituri, 6 Feb 2014 | 4143 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Sirop caramel
  • 6 lg cu varf zahar tos
  • 80 ml apa plata
  • Blat
  • 3 oua
  • 4 lg zahar
  • 1 praf de sare
  • 140 g faina de grau
  • 30 ml ulei de palmier
  • sirop caramel (cantitatea obtinuta mai sus, 115 g)
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu caramel:

1. Mai intai preparam siropul de caramel, punand zaharul la caramelizat (la foc mic) intr-o cratita cu pereti inalti, non-aderenta, invartind din cand in cand. Cand s-a caramelizat adaugam apa (stati departe de cratita fiindca stropeste si va puteti rani). Omogenizam totul si mai lasam la fiert inca 1-2 minute (veti observa niste bule la suprafata). Oprim focul si lasam caramelul sa se raceasca complet inainte de a-l pune in compozitia din care vom forma blatul. Eu grabesc procesul punand vasul cu caramel intr-un alt vas cu apa rece, schimband apa la cateva minute.

2. Preincalzim cuptorul la  190 grade celsius.

3. Punem ouale intr-un vas, adaugam zaharul tos si mixam pana cand se deschid la culoare si cresc in volum.

4. Adaugam uleiul de palmier si mai mixam un minut, adaugam siropul de caramel si mixam inca un minut.

5. Cernem faina in compozitie si o incorporam cu mixerul la viteza mica. Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet si mixam 1-2 minute.

6. Punem compozitia intr-o tava de chec (a mea are dimensiunile 31 x 12cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 20-25 minute, sau pana trece testul scobitorii.

7. Dupa ce scoatem asteptam sa se raceasca sau nu :">, il pudram cu zahar si-l portionam.   

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Uleiul de palmier se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui sau cu unt topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (30)

deyutzky 1

06.02.2014, 19:06

grozav!

Rocsi 1

06.02.2014, 22:34

Mmmm

_Alina_ 1

07.02.2014, 10:06

Multumesc pentru aprecieri, dragilor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu zahar ars