Desert turta dulce cu glazura de ciocolata alba

de Rocsi in Prajituri, 8 Ian 2021 | 3033 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"
Simt deja miros de sarbatori, zapada este, am dat start la colinde si m-am apucat de turta dulce! Am pregatit o reteta simpla, care nu necesita multa migala si o puteti pregati impreuna cu cei mici, care se vor bucura cu siguranta ca ii lasati sa va ajute. Le-am glazurat cu ciocolata alba, dar puteti folosi si ciocolata neagra, glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie sau royal icing. In rest decorati dupa bunul plac, imaginatie si talent (eu nu sunt asa talentata la decorat, in schimb ma bucur ca mi-a iesit asa delicioasa turta dulce)!!!

 

INGREDIENTE

    • 150 gr unt
    • 100 gr zahar brun cu melasa (150 gr daca va place mai dulce)
    • 2 oua
    • 100 ml lapte
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 plic zahar vanilat bourbon
    • 1 lingura plina cu condiment pentru turta dulce
    • 500-550 gr faina

Pentru glazura:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 5 linguri lapte
  • colorant verde, rosu
  • diverse decoratiuni
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce cu glazura de ciocolata alba:

Intr-un bol puneti untul de la temperatura camerei. Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon. Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de zahar. Incorporati laptele si mixati usor, apoi bicarbonatul de sodiu.

Faina o cerneti. Incepeti sa o adaugati treptat, puneti si condimentul pentru turta dulce. Mixati cat puteti, apoi renuntati la mixer si framantati cu mana. Aluatul trebuie sa fie omogen, nelipicios si usor de lucrat.

Luati jumatate din el, intindeti o foaie cu prea subtire, cu sucitorul. Decupati turta dulce in diverse forme. O asezati in tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele. Procedati astfel pana terminati tot aluatul. Incingeti cuptorul la 170 de grade. Bagati turta dulce in cuptorul incins, pentru 10 minute, nu mai mult. O scoateti dupa acest timp, o lasati sa se raceasca.

Glazura: Ciocolata alba, rupta bucatele, impreuna cu laptele, o topiti pe baie de aburi amestecand continuu. Intr-un recipient mic puneti putina ciocolata topita si colorant rosu, iar in alta ciocolata topita si colorant verde. Amestecati bine. Ungeti fiecare turta dulce cu ciocolata, apoi o decorati dupa plac. Le asezati inapoi pe hartie de copt si le lasati sa se usuce bine. Le pastrati in cutii metalice cu capac, la loc rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce cu glazura de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

11.01.2021, 17:11

Micute si dragute numai bune de savurat!

Rocsi 1

11.01.2021, 20:38

Multumesc, Ruxy!

mihaelar63 1

11.01.2021, 22:53

Ce fain arata !!!! Nu poti sa le rezisti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu visine