Placinte cu branza

de diana_k in Prajituri, 8 Feb 2010 | 22452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. lapte caldut
  • 50 gr. unt topit si racit
  • 5 linguri de zahăr
  • o priză de sare
  • 2 plicuri zahăr de vanilie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 550 g faina
  • pt umplut
  • 450g branza dulce
  • 1 ou
  • 4-5 linguri zahar
  • stafide   
  • zahar vanilat,
  • esenta de rom ,
  • zeama de lamie....  
  • pt uns
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu branza:

Se dizolva drojdia in lapte cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina, se lasa sa stea10 minute.

Oul se bate putin, se amesteca cu uleiul, zaharul, sarea, zaharul vanilat.

Se pune
peste drojdie o ceasca de faina si oul batut si se amesteca, apoi jumate din unt, o ceasca de faina , iar unt, iar faina .Se amesteca bine dupa fiecare.

Se framanta bine un aluat pe masa infainata.

Se lasa la crescut acoperit cu un prosop timp de o ora si jumatate.






Se imparte aluatul in doua, se intinde aluatul se imparte in patratele pe care se pune cate o lingura de umplutura, se aduna capetele si se pun tava.

Eu am facut doua modele unul tip plic si unul tip boccelute, am lipit capetele si le-am pus cu fata in jos.

Se lasa la crescut 20 minute , se ung cu galbenus, se presara zahar si se dau la cuptor.

 

TIPS-URI

1

Noua ne plac mai micute, sa nu aiba mult aluat asa ca am impartit aluatul in doua si am intins din fiecare cate o foaia mai subtire. Daca va plac mai inalte si mai groase se poate face o singura tava intinzand bineinteles aluatul mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

babi5 1

27.09.2013, 19:50

nico_72 1

27.09.2013, 21:56

ralu_ca 1

16.09.2014, 19:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza in tigaie (reteta video)