Prajitura mozaic cu ananas (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 27 Mar 2012 | 9905 vizualizari

 

Este o prajitura pe care o fac de ani de zile mai ales cand sunt in criza de timp si ingrediente, dar sa stiti ca am cucerit cu ea multe persoane, petreceri, nestiind nimeni ca este de post!

 

INGREDIENTE

  • 3/4 ceasca ulei (ceasca este de 200ml)
  • 2 cesti zahar
  • 2 cesti apa rece
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita sare (si nu este multa)
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 4 cesti faina
  • 2 lingurite bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 cutie ananas bucati
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mozaic cu ananas (de post):

- se amesteca uleiul cu zaharul (dar nu va obositi f tare), se adauga otetul, apa, esenta si coaja de lamaie,sarea, amestecandu-se bine


- se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga ananasul scurs de zeama


- se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in tava (40/25) unsa cu ulei si tapetata cu faina


- in aluatul care a ramas se pone cacaua si se amesteca bine, apoi se toatna peste cel din tava cu lingura punandu0se din loc in loc in toata tava


- mozaicul se obtine amestacand circular cu o furculita cu dintii mai rari doar deasupra prajiturii maxim pana la jumatatea acesteia


- se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 45 min


- se face testul cu scobitoarea si cand este gata si putin aurita deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati dupa dorinta si imaginati


Este delicioasa! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se foloseste aceeasi ceasca pt toate ingredientele masurate cu ceasca

2

se pot face 2 checuri cu cacao mai multa, cu stafide, chiar cu nuca este excaptional

3

nu este nevoie de hartie de copt, nu se lipaste, am facut prajitura asta si cu fructe crude, cirese, visine, caise, piersici, chiar capsuni si nu s-a lipit niciodata

4

daca prajitura nu este marmorata se poate face o glazura din ciocolata neagra de post

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mozaic cu ananas (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Georgiana78 1

30.03.2012, 12:21

Multumesc Marinica.....Asyo !

Bya Ralu 1

30.03.2012, 20:38

frumoasa prajiturica

Georgiana78 1

30.03.2012, 21:32

Multumesc Gurita!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas