Prajiturica Maria

de epurasha2bb in Prajituri, 17 Aug 2010 | 12849 vizualizari

 

am facut-o de Sf.Maria

 

INGREDIENTE

pt.blat:

  • 7 oua
  • 150 g faina alba pt.prajituri
  • 4 linguri cacao 
  • 150 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • 1 pliculet praf de copt

pt.insiropat:

  • apa cu zahar si esenta de rom;

crema :

  • 1 plic de crema de vanilie Dr.Otker,
  • 1 plic crema lchior de oua Stilla Dolce
  • 500 ml lapte rece,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 ceasca de miez de nuca macinata,

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Maria:

Se fac 2 blaturi dreptunghiulare care se vor taia in 2 fiecare obtinand in final 4 foi.

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava dreptunghiulara cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam.

Se umple cu crema de vanilie preparata cu lapte rece cu mierul la viteaza mare cateva minute in care adaugam apoi zaharul vanilat si miezul de nuca pisat marunt.

Daca aveti timp si rabdare peste stratul de crema puteti adauga si mici faramite de zahar ars care se fac topind zaharul si intinzandu-l pe o suprafata dura dupa care il zdrobiti si macinati acele bucati mari pana obtineti niste frimituri de zahar ars.

Se pune crema intre blaturi si deaspra prajiturii si se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza deasupra cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica Maria" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

20.08.2010, 16:08

multumesc fetelor, iassmyna crema am luat-o de la kaufland unde sunt toate cremele si budincile si esentele.

iassmyna 1

21.08.2010, 10:50

Multumesc tare de raspuns !

Dana Cristea - pusikmea 1

23.08.2010, 07:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita"