Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )

de gaby_duceag in Dulciuri, 23 Iun 2012 | 26982 vizualizari

 

Daca ati testat "n" si "n" aluaturi si fie v-au incantat, fie nici prea, prea nici foarte , foarte, aluatul de la aceste cornuri este FIX ceea ce cautati. Nu am mancat nimic mai bun , mai pufos si mai gustos. Imi venea sa-l mananc crud, faceam ce faceam si mai ciupeam putin.
Cornurile astea le-am mai facut o data , dar n-au apucat sa vada poza finala desi fotografiasem etapele (acum nu le-am mai fotografiat ca stiam ca le am pe undeva prin calculator), pentru ca dispareau cate 4 , cate 5 :-)) , dar nu m-am putut supara pe ei vazand cu ce pofta papa.
Zilele astea mi-am amintit de ele dar...uitasem cum se numesc. Am incercat multe combinatii de denumiri pana am regasit blogul lui Nico, unde le zarisem si prima oara. Atat de frumos si detaliat explicat incat nu ai cum sa dai gres daca le testezi.
Multumesc mult, Nico! :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat
  • 600 gr faina
  • 30 gr zahar pudra
  • 20 gr drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • putina sare
  • doua oua
Pentru umpluturavarianta 1.
  • 100 gr nuca macinata
  • 25 gr stafide
  • coaja rasa de portocale
  • 75 gr zahar pudra
  • 75 ml apa
varianta 2.
  • 100 gr mac
  • 25 gr stafide
  • coaja rasa portocala
  • 75 gr zahar pudra
  • 75 ml apa
un ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI ):

Aluat.
Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute.
Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele si incepi sa framanti. Vei obtine un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbitie a fainii se poate modifica usor cantitatea , +/- 50 gr - doar daca mai este nevoie.

Dai aluatul la rece si te ocupi de umputuri.
Pui in doua boluri nuca macinata amestecata cu stafidele si coaja rasa, respectiv macul amestecat cu stafidele si coaja rasa.

Prepari un sirop din 150 ml apa si 150 gr zahar pudra , lasi sa fiarba 2-3 minute si imparti egal, fierbinte, in ambele boluri (nu pune de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si adaugi daca e cazul)
Omogenizeaza.

Scoti aluatul de la rece si il imparti in bucati de 32 gr, din care modelezi bilute.
Iei fiecare biluta, o aplatizezi si ii dai o forma elipsoidala. Pui cate o lingurita de umplutura (eu le-am facut intai pe cele cu nuca), intinzi frumos, rulezi si ii dai forma de potcoava.
Asezi cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
Cu ajutorul unei pensule le ungi cu galbenus de ou si lasi sa se usuce, iar inainte de a le baga la cuptor le ungi cu albus.
Preincalzesti cuptorul la temperatura de 200 grade si introduci tava cu cornuri. Lasi pana se rumenesc frumos.
In cazul cuptorului meu am lasat pe treapta de la mijloc pana au prins putina culoare pe talpa apoi am mutat tava pe treapta superioara.
Incercati-le macar o data!



Sursa - Nico.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de Bratislava (POZSONYI KIFLI )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Krystyan Trendy 1

27.05.2014, 07:39

foarte bune

Panacris 1

21.06.2014, 14:29

Urmează și această variantă!

Ancutsa 1

05.10.2016, 16:09

Arata grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava