Cornuri de brutar umplute

de bucatarimcudiana in Pizza, 24 Mar 2011 | 14175 vizualizari

 

Marturisesc ca imi plac extrem de mult produsele de panificatie - patiserie si de cand am masina de paine imi este usor sa le realizez pentru ca draguta de ea ma ajuta de framanta aluatul si il creste in bune conditii.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 500 de grame de faina
  • 4 linguri de supa pline cu ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
  • Pt.umplutura:
  • 150 gr muschi afumat
  • 100 gr branza
  • 50 gr cascaval
  • mai trebuie:
  • sare grunjoasa pentru presarat
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de brutar umplute:

Eu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut.

Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi ingredientele solide, aveti mare grija ca drojdia sa nu aiba contact direct cu sarea pentru ca aluatul nu va mai creste frumos.

Odata aluatul crescut se scoate pe blatul de lucru .

Se imparte in bucati cat mai egale, mie mi-au rezultat 9.

Se intinde fiecare bucata se ruleaza si se impacheteaza ca un fel de melc.

Dupa care se intinde din nou fiecare melc se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati -mai bine zis ca un triunghi-.

Se pune umplutura in partea de jos. Se aduna marginile putin ca in poza de mai jos,si se ruleaza sub forma de corn.

Astfel cornurile realizate se aseasza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara cu sare si se mai lasa la crescut aprox.20 min.

Se introduc la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 min.








TIPS-URI

1

se pot face in varianta dulce, dupa ce se ung cornurile cu ou se presara cu zahar tos

2

se pot folosi si alte umpluturi:ciuperci,branza, ciocolata,rahat,gem etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar umplute" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pizza rulada cu foetaj