Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2010 | 13387 vizualizari

 

by Laura Laurentiu, cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g unt sau margarina rece
  • 1 ou
  • 175 ml iart
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar (80 g zahar pentru varianta dulce)
  • 1 lingurita rasa drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 150 g cas
  • 60 g cascaval
  • 2 oua
  • sare
  • Pt uns:
  • 1 ou batut
  • cascaval ras
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece:

Se dizolva drojdia impreuna cu zaharul in 1-2 linguri de apa si se lasa sa stea 5-10 minute.

Se amesteca untul rece cu faina pana capata un aspect nisipos.

Se adauga oul, iaurtul si drojdia iar la final sarea. Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de maini.

Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 3 ore.

Umplutura:

Se zdrobeste casul cu furculita (sau se da pe razatoare. Se amesteca bine cu ouale si se adauga sarea si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Dupa ce a dospit se pune aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cu o grosime de 5-7 mm. Se taie triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune o lingurita de branza si se ruleaza de la baza spre varf..

Se pun cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou batut si se presara cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se coc in cuptorul preancalzit, 25 de minute, pana se rumenesc deasupra.

Sunt foarte bune si pufoase si se pot manca atat calde cat si reci.

Data viitoare voi incerca si varianta dulce, umplute cu nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri din aluat cu iaurt, dospit la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

La Ancuta 1

04.11.2010, 15:09

Cred ca ceva, ceva tot se mai gaseste si pentru tine Elena

Bucataras Medi 1

07.11.2010, 16:44

ca bune trebuie sa fie.............

La Ancuta 1

07.11.2010, 23:23

Foarte bune au fost Medi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Crema de branza cu boia