Cornuri insiropate

de Gabitsa in Dulciuri, 29 Mar 2014 | 3078 vizualizari

 

Sunt delicioase :*!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • un cub mare de drojdie
  • 4-5 oua
  • arome , dupa gust
  • 500 g de faina
  • 200 g de gem sau branza dulce
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri insiropate:

Amesteci toate ingredientele cu laptele caldut, obtinand un aluat nici prea tare nici prea moale, pe care il lasam la crescut 1 h 30.

Imparti aluatul in 5 parti egale, iar din fiecare bucata intinzi o foaie rotunda pe care o imparti in 8 triunghiuri egale. Se pot umple cu branza dulce, gem de fructe sau  crema de ciocolata tartinabila. Rulezi triunghiurile sub forma de corn, obtinand 40 de cornuri pe care le bagam la cuptor incins la 200 grade Celsius aproximativ 1h 30 pana se rumenesc.

Prepari un sirop din zahar si apa, pe care il fierbi putin, apoi scufunzi fiecare corn in siropul fierbinte. Presari cornurile cu nuca de cocos daca preferi.

Sunt bune atat calde cat si reci, ramanand moi si fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri insiropate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase