Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate)

de naomy in Dulciuri, 26 Mar 2012 | 4099 vizualizari

 

Este o crema foarte buna, mai bine zis un desert tipic spaniol, usor de facut si aromat (mai ales daca se respecta reteta si se foloseste banana de canarias).

 

INGREDIENTE

  • 4 banane de canarias bine coapte
  • 200 mil frisca de batut
  • 50 gr zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sos de ciocolata
  • 5 patratele ciocolata 75%cacao
  • o lingurita de miere
  • o lingurita de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate):

Curatam bananele si le taiem  si le punem in robot, adaugam zaharul si sucul de lamaie si mixam bine pana se formeaza o crema. Separat batem frisca, mai bine zis (semi-batuta) adica nu-i necesar sa fie batuta de tot:). Cand e gata frisca, adaugam treptat compozitia de banana si amestecam bine, se pune crema in recipiente dupa preferinta si se da la frigider 3-4 ore apoi se serveste cu sos de ciocolata si decoram cu lamaie.

Sosul de ciocolata

Am topit ciocolata in frisca calduta si am luat de pe foc, am adaugat mierea si untul si am amestecat bine. Daca vreti un sos mai gros, adaugati mai multa ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de banane cu lamaie si sos de ciocolata (Crema de platano con limon y toke de chocolate)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

naomy 1

28.03.2012, 01:31

va multumesc fetelor ,apreciez mult

Ubulika 1

28.03.2012, 07:44

niceeee...ce e cu banana si lamaie nu se refuza

naomy 1

28.03.2012, 12:44

ubulika ma bucur ca ti-a placut,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort RALUCA