Cornuri pufoase

de cristinutanicolita in Dulciuri, 20 Sep 2014 | 2858 vizualizari

 

Merita incercate! Sunt pufoase,aromate si merg de minune la o cafeluta sau prichindeilor la scoala.
Noua ne plac f mult cu mere calite sau cubulete de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 lg pline de miere
  • 250 ml lapte cald
  • 500-550 g faina
  • 250 g unt
  • ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri apa calduta si se lasa 15 min la dospit.

Intr-un bol se pune faina,mierea,untul topit in laptele cald,sarea si se amesteca. Deasupra se pune drojdia dospita si se framanta bine aluatul pana devine elastic. In timpul framantarii adaugati lapte sau faina,dupa cum cere aluatul.

Dupa ce aluatul este framantat se acopera cu un prosop umed si se lasa la dospi o ora.

Cuptorul se preincalzeste la 180 C.

Dupa ce aluatul a dospit, se imparte in 2-3 bucati si se intinde fiecare in cerc. Fiecare cerc se taie in 8 triunghiuri. Aceste triunghiuri se ruleaza pornind de la latura mai lata(de la baza spre varf), formand cornulete.

Cornuletele se pun in tava lasand spatiu intre ele. Se ung cu ou si se coc pana ce au o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Pot fi umplute cu nutela,cuburi de ciocolata, mere calite,rahat, dulceata.

2

Sunt bune si sarate ;in acest caz se inlatura mierea si se mareste cantitatea de sare;se umple cu sunca,cas sau orice altceva doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri bicolore