Cornuri pufoase cu ciocolata

de Valyvalentyna in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 2277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina,
  • 150 gr zahar,
  • 150 ml ulei,
  • 50 gr drojdie,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 1 esenta vanilie,
  • 3 oua,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 190 ml lapte caldut.
  • Pt. Umplutura
  • * Ciocolata.
  • Pt. uns
  • * 1 galbenus de ou,
  • 50 ml lapte.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolata:

Cernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute.


Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat si esenta iar la final adaugam si uleiul. Rasturnam compozitia peste faina cu drojdia si framantam cu restul de lapte caldut. Lasam aluatul la crescut timp de 1 ora.


Dupa ce aluatul a crescut infainam masa de lucru si rupem din aluat pt. a face o foaie rotunda cu grosimea de 0,5 cm. Taiem foaia in 8 triunghiuri egale, pe fiecare triunghi, inspre partea mai lata a triunghiului punem umplutura apoi rulam fiecare triunghi in parte, incepind de la partea lata spre varf, dupa care le dam o forma putin mai arcuita de cornulet.


Asezam cornuletele in tava tapetata cu hirtie de copt lasand distanta intre ele, lasam cornuletele in tava la crescut timp de 1 ora. Dupa ce cornuletele au crescut batem bine galbenusul de ou cu cei 50 ml de lapte si ungem cornurile frumos apoi bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

 

TIPS-URI

1

Cornurile se pastreaza moi si bune 3-4 zile .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

deyutzky 1

11.03.2015, 14:21

yummyyy ce pufoase sunt!

Rocsi 1

11.03.2015, 21:30

Bune, bune!

monik80 1

14.03.2015, 09:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem si miez de nuca