Cornuri pufoase cu ciocolata

de Valyvalentyna in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 3826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina,
  • 150 gr zahar,
  • 150 ml ulei,
  • 50 gr drojdie,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 1 esenta vanilie,
  • 3 oua,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 190 ml lapte caldut.
  • Pt. Umplutura
  • * Ciocolata.
  • Pt. uns
  • * 1 galbenus de ou,
  • 50 ml lapte.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolata:

Cernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute.

Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat si esenta iar la final adaugam si uleiul. Rasturnam compozitia peste faina cu drojdia si framantam cu restul de lapte caldut. Lasam aluatul la crescut timp de 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut infainam masa de lucru si rupem din aluat pt. a face o foaie rotunda cu grosimea de 0,5 cm. Taiem foaia in 8 triunghiuri egale, pe fiecare triunghi, inspre partea mai lata a triunghiului punem umplutura apoi rulam fiecare triunghi in parte, incepind de la partea lata spre varf, dupa care le dam o forma putin mai arcuita de cornulet.

Asezam cornuletele in tava tapetata cu hirtie de copt lasand distanta intre ele, lasam cornuletele in tava la crescut timp de 1 ora. Dupa ce cornuletele au crescut batem bine  galbenusul de ou cu cei 50 ml de lapte si ungem cornurile frumos apoi bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Cornurile se pastreaza moi si bune 3-4 zile .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura de Februarie

ieri la 20:48

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete alb-negru