Cornuri pufoase cu ciocolata

de Valyvalentyna in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 2016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina,
  • 150 gr zahar,
  • 150 ml ulei,
  • 50 gr drojdie,
  • 1 lingurita rasa de sare,
  • 1 esenta vanilie,
  • 3 oua,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 190 ml lapte caldut.
  • Pt. Umplutura
  • * Ciocolata.
  • Pt. uns
  • * 1 galbenus de ou,
  • 50 ml lapte.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu ciocolata:

Cernem faina intr un lighean si facem o gropita in mijloc unde punem drojdia cu 2 linguri de lapte caldut si lasam 10 minute.


Intre timp batem bine ouale cu sarea si zaharul si zaharul vanilat si esenta iar la final adaugam si uleiul. Rasturnam compozitia peste faina cu drojdia si framantam cu restul de lapte caldut. Lasam aluatul la crescut timp de 1 ora.


Dupa ce aluatul a crescut infainam masa de lucru si rupem din aluat pt. a face o foaie rotunda cu grosimea de 0,5 cm. Taiem foaia in 8 triunghiuri egale, pe fiecare triunghi, inspre partea mai lata a triunghiului punem umplutura apoi rulam fiecare triunghi in parte, incepind de la partea lata spre varf, dupa care le dam o forma putin mai arcuita de cornulet.


Asezam cornuletele in tava tapetata cu hirtie de copt lasand distanta intre ele, lasam cornuletele in tava la crescut timp de 1 ora. Dupa ce cornuletele au crescut batem bine galbenusul de ou cu cei 50 ml de lapte si ungem cornurile frumos apoi bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos.

 

TIPS-URI

1

Cornurile se pastreaza moi si bune 3-4 zile .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

deyutzky 1

11.03.2015, 14:21

yummyyy ce pufoase sunt!

Rocsi 1

11.03.2015, 21:30

Bune, bune!

monik80 1

14.03.2015, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava