Fursecuri cu nuca si glazura alba

de Valclaudia in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 1760 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr. nuca macinata
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1/2 pachet unt (la temperatura camerei)
  • 1 pahar iaurt gras
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 650-700 gr.)

Glazura:

  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 200 gr. zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie

Pentru decor:

  • zahar colorat

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si glazura alba:

Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron.


Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina.


Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi il impartim in doua.


Intindem prima jumatate de foaie pe masa de lucru infainata, decupam fursecurile in formele dorite, le asezam apoi in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana cand se rumenesc usor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit, in timpul coacerii temperatura la mine a fost de 175 grade).


Procedam la fel si cu cea de-a doua foaie.


Glazura o obtinem mixand albusul la viteza mare cu un praf de sare si 200 gr. zahar pudra.La final stoarcem zeama din 1/2 lamaie, mixam pana obtinem o spuma ferma cu care vom glazura fursecurile (eu m-am ajutat de o pensula de silicon).


Decoram fursecurile dupa inspiratie cu zahar colorat si le lasam peste noapte la uscat.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si glazura alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

29.06.2014, 21:29

Imi plac mult!

alilianaa 1

29.06.2014, 22:00

tare bun..

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca