Fursecuri cu nuca si glazura alba

de Valclaudia in Dulciuri, 29 Iun 2014 | 5884 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr. nuca macinata
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1/2 pachet unt (la temperatura camerei)
  • 1 pahar iaurt gras
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de otet
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (cca 650-700 gr.)

Glazura:

  • 1 albus de ou
  • un praf de sare
  • 200 gr. zahar pudra
  • zeama de la 1/2 lamaie

Pentru decor:

  • zahar colorat

//

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca si glazura alba:

Aluatul se face usor, amestecand toate ingredientele intr-un castron.

Faina se incorporeaza la final,in functie de marimea paharului de iaurt difera si cantitatea de faina.

Lasam aluatul framantat sa se odihneasca cca 30 minute,apoi  il impartim in doua.

Intindem prima jumatate de foaie pe masa de lucru infainata, decupam fursecurile in formele dorite, le asezam apoi in tava pe hartie de copt si le dam la cuptor pana cand se rumenesc usor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit, in timpul coacerii temperatura la mine a fost de 175 grade).

Procedam la fel si cu cea de-a doua foaie.

Glazura o obtinem mixand albusul la viteza mare cu un praf de sare si 200 gr. zahar pudra.La final stoarcem zeama din 1/2 lamaie, mixam pana obtinem o spuma ferma cu care vom glazura fursecurile (eu m-am ajutat de o pensula de silicon).

Decoram fursecurile dupa inspiratie cu zahar colorat si le lasam peste noapte la uscat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si glazura alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri Arici