Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 12 Ian 2015 | 5314 vizualizari

 

O reteta pe care o ador,pufoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 250 ml de lapte căldut
  • 1 ou
  • 200 g de zahar
  • coaja de la o lămaie
  • 50 gr de ulei
  • 50 gr margarina
  • 25 g de drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • 1 ou de uns
  • Umplutura:
  • dulceaţă amestecată cu nuci
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca:

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam. Adaugam galbenusul de ou treptat si framantam, galbenusul care in prealabil a fost batut bine si peste care am adaugat un varf de sare. Adaugam margarina impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald. Peste toata aceasta compozitie din lighean adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut.


Se intinde aluatul subtire, se taie fasii, apoi patratele. Se pune umplutura in mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa sa cresca in tava 15 minute, se ung cu ou si se coc. La inceput focul e mai mare (10 min), apoi la foc mai mic pana se rumenesc bine.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

putem folosi ce umplutura dorim.

2

in prealabil am topit margarina si peste aceasta am pus uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

reisnaor_2006 1

12.01.2015, 21:58

multumesc fetelor

Rocsi 1

12.01.2015, 22:05

Ce ar merge acum un corn cald

dantes 1

13.01.2015, 13:04

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pozsonyi kifli - Cornuri Bratislava (reteta de la Bunica mea)