Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 12 Ian 2015 | 4075 vizualizari

 

O reteta pe care o ador,pufoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 250 ml de lapte căldut
  • 1 ou
  • 200 g de zahar
  • coaja de la o lămaie
  • 50 gr de ulei
  • 50 gr margarina
  • 25 g de drojdie proaspata
  • esenta de vanilie
  • 1 ou de uns
  • Umplutura:
  • dulceaţă amestecată cu nuci
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca:

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de lapte, o lingurita de zahar si o lingura de faina. Dupa ce le amestecam, se lasa la crescut. Dupa ce a crescut maiaua, in paralel punem faina cernuta intr-un lighenus si adaugam laptele fierbinte putin cate putin, lapte care in prealabil a fost fiert cu zaharul si cu coaja rasa de la o lamaie si bineinteles framantam. Adaugam galbenusul de ou treptat si framantam, galbenusul care in prealabil a fost batut bine si peste care am adaugat un varf de sare. Adaugam margarina impreuna cu uleiul, care trebuie sa fie cald. Peste toata aceasta compozitie din lighean adaugam maiaua si framantam, apoi esentele, presaram faina si lasam la crescut.


Se intinde aluatul subtire, se taie fasii, apoi patratele. Se pune umplutura in mijloc, se acopera cu aluatul si se pun una langa alta in tava unsa cu ulei. Se mai lasa sa cresca in tava 15 minute, se ung cu ou si se coc. La inceput focul e mai mare (10 min), apoi la foc mai mic pana se rumenesc bine.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

putem folosi ce umplutura dorim.

2

in prealabil am topit margarina si peste aceasta am pus uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu dulceata de macese si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

reisnaor_2006 1

12.01.2015, 21:58

multumesc fetelor

Rocsi 1

12.01.2015, 22:05

Ce ar merge acum un corn cald

dantes 1

13.01.2015, 13:04

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava