Cornuri pufoase cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 6041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 g lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Umplutura:

  • 5 mere mari
  • zahar dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu mere:

Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, lasam 10-15 minute pana creste. Ouale le batem cu restul de zahar, apoi laptele si coaja de lamaie . Intr-un vas, punem faina cu praful de sare, apoi drojdia crescuta si compzitia din oua, zahar si lapte. Incepem sa framantam. La final adaugamt si untul topit, dar nu fierbinte.

Am framantat pana a devenit un aluat elastic. L-am acoperit si l-am lasat la loc caldut, pana si-a dublat volumul. Merele le-am dat pe razatoare, am pus putin zahar, cca 2-3 linguri si scortisoara si le-am pus la fiert pana a scazut tot siropul. Am impartit aluatul in doua si din fiecare bucata am intins, pe masa usor infainata, o foaie rotunda groasa de  0.5 cm. Taiem apoi foaia in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura si rulam, formand cornurile. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 15-20 de minute la crescut. Ungem apoi cornurile cu galbenus si 2 linguri de lapte.

Coacem la foc mediu pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

30.04.2014, 01:23

Constelatialeu 1

30.04.2014, 06:20

Ce frumoase sunt !

Gherca Daniela 1

30.04.2014, 09:46

Multumesc! Astazi ma pun sa mai fac o tura ca s-au terminat prea repede.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mini-Cornuri pufoase