Cornuri pufoase simple

de MIUTA in Dulciuri, 28 Mai 2012 | 22910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 260 ml lapte
  • un cub drojdie(25 g)
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g unt
  • un ou
  • putina sare(dupa gust)
  • 2 linguri ulei
  • 100 g unt topit pentru uns aluatul
  • mac
  • un ou pentru uns cornurile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase simple:

Faina se cerne in vasul in care vom framanta.

Se topeste untul in lapte,se adauga 2 linguri de zahar si se lasa putin la racit atat cat sa fie caldut.

In laptele caldut se dizolva drojdia si se pune in mijlocul fainii cernute.

Se amesteca cu putina faina si se lasa maiaua la crescut 20 minute.

Cand maiaua a crescut se adauga un ou,zaharul vanilat,putina sare si se framanta foarte bine.

La sfarsit se adauga 2 linguri de ulei si se framanta bine pana se incorporeaza in aluat.

Se lasa la dospit cca 40-50 minute.

Se imparte aluatul in 12 parti egale.

Se intinde foaia cornului(subtire),se unge cu unt topit si se ruleaza sub forma de corn.

Se aseaza intr-o tava pe hartie de copt si se lasa inca 20 minute la dospit.

Inainte sa fie intruduse in cuptor se ung cu ou si se presara deasupra seminte de mac.

Se lasa la cuptor la foc potrivit spre mare cca 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase simple" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (54)

Xandrinne 1

21.02.2015, 08:26

Bya Ralu 1

21.02.2015, 14:20

Teo 1

21.02.2015, 21:52

si nimic,nimic la mijloc?

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu unt, nuci si miere