Cornuri sarate din aluat cu branza

de simona72 in Piine, 26 Feb 2015 | 8140 vizualizari

 

Imi plac tare mult aluaturile astea, iar de cand le fac cu branza imi plac si mai mult. Au iesit niste pufosenii minunate care au fost servite calde cu un pahar de lapte batut, iar restul au fost puse la pachetel...Ce mi-a placut si mai mult a fost ideea de a le rula, idee preluata de la Diaconta. Pe langa faptul ca se fac usor, mai ai si ocazia sa te joci cu aluatul, asta pentru doritori desigur:)

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 350 gr branza dulce de vaci
  • 80 gr unt topit
  • 1 si 1/2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte dulce cald
  • 600-650 gr faina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • rosii deshidratate in ulei
  • pentru uns:
  • 1 albus
  • 1 praf de sare si piper
  • 2 linguri branza tare de oaie rasa fin
  • 1-2 linguri seminte: de floarea soarelui, susan
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri sarate din aluat cu branza:

Pentru aluat: branza zdrobita putin cu furculita se pune in cuva masinii de facut paine. Se adauga restul ingredientelor in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Daca folositi drojdie proaspata se sfaramiteaza bine si se pune peste faina. Se porneste masina pe programul de framantare si se lasa sa-si faca treaba. 

Aluatul framantat se scoate pe masa de lucru, eu folosesc o folie de silicon, se rupe din aluat o bucata nici mare, dar nici mica, se intinde cu sucitorul si i se da o forma rotunda. De la jumatate pana la baza se face o taietura in aluat.Pe toata lungimea taieturii se pun bucati de rosii deshidratate taiate in doua pe lungime. Se strange putin si se aduc in mijloc rosiile facnd sul aluatul dandui forma de cornet....Pozele sunt mai graitoare decat randurile scrise....

Se pun cornurile in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt. Albusul se bate cu putina sare si piper. Se ung cornurile cu o pensula din silicon cu albusul batut. peste albus se presara branza rasa fin amestecata cu seminte. Peste branza se mai "pensuleaza" putin albus. Se da tava la cuptorul cald la 50 grade pentru 10 minute pana cornurile au crescut putin. Se ridica temperatura la 180 grade si se lasa la copt 20 minute, pana sunt rumene. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

umpleti cornurile dupa gusturile si preferintele voastre...

2

nu se foloseste ulei sau faina pe masa de lucru

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sarate din aluat cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu branza si cascaval