Coronita aerata cu kiwi

de iri_iri in Torturi, 11 Feb 2012 | 1911 vizualizari

 

......de ce aerata????doar pentru simplu fapt ca ciocolata amaruie pe care am adaugat-o in compozitie(data pe razatoarea mare)i-a dat voie copozitiei sa creasca in tava la cuptor formandu-se goluri mici de aer.....

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de faina,
  • un praf de copt cu sofran,
  • un plic de zahar vanilat bourbon si 1/2 ciocolata amaruie.     

pentru crema:

  • 250ml lapte,
  • 3 linguri de zahar pudra si un plic de crema cu rom si trufe.   

pentru ornat:

  • kiwi si nuca de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita aerata cu kiwi:

pentru inceput se separa ouale.


albusurile se bat cu un praf de sare,peste care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea .


apoi se adauga galbenusurile unul cate unul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.


la final se adauga zaharul vanilat si ciocolata rasa pe partea mare a razatoarei si se amesteca usor pana se incorporeaza toata ciocolata.


se unge o tava in forma de coronita cu ulei si se tapeteaza cu faina peste care se adauga compozitia si se baga la cuptor care a fost incalzit cu 10 minute inainte.


se tine cam 25 de minute si apoi se scoate si se lasa sa se raceasca ,dupa care se intoarce cu gura in jos si se scoate din forma.


cand este coplet racit se tai pe jumate.


separat se prepara crema dupa prospectul care il are si se lasa un pic la frigider.


peste prima parte a blatului se adauga felii de kiwi si se adauga o parte din crema preparata peste care se aseaza a doua jumatate a blatului si se adauga deasupra restul de crema.


se orneaza cu felii de kiwi si se pudreaza cu nuca de cocos!


fiecare orneaza dupa preferinta si gust....


sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

ciocolata amaruie,

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita aerata cu kiwi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

12.02.2012, 14:35

Ce bine arata!

Lau 1

12.02.2012, 14:41

bine arata

MIUTA 1

12.02.2012, 16:18

Foarte frumos.....suuuuuuper

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu kiwi