CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2016 | 415 vizualizari

 

Intotdeauna aperitivele sunt cele care atrag atentia invitatilor la masa. Asa incat, incerc de fiecare data sa ii impresionez cu ceva nou.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 8 felii jambon, cat mai mari si feliate potrivit de gros
  • 2 oua
  • 4 lg pesmet
  • sare
  • piper
  • boia
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lg patrunjel verde tocat
  • 1 lg unt
  • 3 oua pentru fiert
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN:

Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine . 

Lasi compozitia sa se odihneasca 30 minute.

Fierbi cele 3 oua tari.

Tava rotunda pentru tort( guguluf, cu pereti detasabili) o ungi cu untul topit si asezi feliile de jambon, imbracand peretii.

Asezi jumatate din compozitia de carne, apoi pui ouale fierte taiate jumatati, continuand cu restul de carne.

Invelesti totul cu feliile de jambon si dai la cuptorul incalzit pentru 60 minute.

Lasi sa se raceasca in forma, indepartezi inelul si asezi coronita pe platou.

O servesti cu drag, taiata felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

03.01.2016, 11:53

buna!

Ina 1

03.01.2016, 12:14

super

MotanLaOale 1

03.01.2016, 12:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!