Coronita cu branza de vaci si scortisoara

de La Ancuta in Dulciuri, 18 Noi 2012 | 1011 vizualizari

 

Imi plac foarte mult deserturile cu aluat dospit. Iar de cand s-a racorit afara, si simtim ca se apropie iarna, este o adevarata placere sa coc cate ceva cu aluat dospit. De data aceasta am incercat o coronita cu branza de vaci si scortisoara, foarte aromata si pufoasa.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
  • 100 g apa calduta
  • 100 g lapte caldut
  • esenta de migdale (optional)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu branza de vaci si scortisoara:

Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 2 lingurite de zahar. Lasam la crescut 5-10 minute.

Cernem faina intr-un castron si facem o gaura in mijloc. Adaugam in mijlocul fainii unul moale, oul, restul de zahar si drojdia activata Incepem sa framantam dupa care adaugam un praf de sare, laptele si apa caldute precum si esenta de migdale.


Framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim castronul cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut la loc caldut, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce a crescut aluatul, il rasturnam pe masa de lucru si framantam putin, pentru a scoate aerul. Intindem apoi o foaie dreptunghiulara pe care o ungem cu branza de vaci amestecata cu zaharul si scortisoara.


Rulam pe partea lunga iar apoi cu un cutit ascutit taiem ruloul pe jumatate, lasand insa un capat netaieat. Rasucim cele doua bucati rezultate iar apoi unim captele, formand o coronita.


Punem coronita in tava tapetata cu hartie de copt si lasam inca 15-20 de minute la crescut. Dupa ce a crescut presaram coronita cu zahar si o dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra (~30 de minute).


Scoatem pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu branza de vaci si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

La Ancuta 1

19.11.2012, 15:23

Dia, in cazul asta chiar ca-s multi kilometrii astia.

ANNA_46 1

19.11.2012, 19:41

Ce buna coronita

La Ancuta 1

19.11.2012, 20:36

Multumesc Anna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor