Coronita cu fructe confiate

de Laly in Prajituri, 4 Dec 2010 | 4769 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800-1 kg faina
  • 150 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie (25gr)
  • 125 mg margarina
  • 3 oua
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr cirese confiate
  • 100 gr coaja de citrice glasata
  • 150 gr stafide
  • zahar pudra pentru ornat
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu fructe confiate:

Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura circa 30 minute.

In restul de lapte se topeste margarina  se adauga ouale batute, galbenusurile,mirodenii si coaja de lamaie. Se toarna in vasul cu faina si se framanta aluatul.Se acopera si se lasa sa creasca la caldura timp de circa 30 minute.

Se adauga in aluat ciresele tocate,coaja de citrice glasata si stafidele.Se framanta din nou aluatul.

Se aseaza in forme unse cu grasime,si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se coace coronita pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci