Coronita cu piept de pui

de Lau in Pizza, 13 Sep 2013 | 3807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 -2 linguri untura
  • apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 1 piept de pui(de tara am avut eu)
  • 1 ceapa
  • masline
  • 100 g sunca
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • telemea
  • sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu piept de pui:

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit cca 30 min.

Umplutura-intr-o tigaie calim ceapa tocata,adaugam pieptul(eu l-am fiert dupa care l-am taiat bucati)lasam sa se caleasca putin impreuna,adaugam sunca taiata bucati potrivim de sare si piper dupa gust,lasam inca cca 2-3 min pe foc dupa care lasam sa se raceasca

Intindem coca intr-o foaie subtire(cerc)asezam in tava unsa si tapeta cu faina,facem un cerc in mijloc,fara sa apasam tare,dupa care cu cutitul il vom imparti in triunghiuri,

Sos de rosii-am amestecat 2 linguri pasta de toamte cu putian apa,oregano,busuioc,sare si piper

Ungem marginea cu sos de rosii,adaugam umplutura,masline si cascaval si telemea data prin razatoare

Adaugam fiecare colt deasupra deasupra umpluturii,ungem cu un ou desfacut cu putin lapte,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu branzeturi