Coronita cu stafide si merisoare - de post

de mihaelar63 in Dulciuri, 20 Mar 2015 | 1143 vizualizari

 

Se prepara foarte simplu si se consuma foarte rapid cu o dulceata care sa insiropeze bine feliuta delicioasa cu stafide si merisoare .

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte cocos
  • 15 gr drojdie de bere proaspata
  • 3 linguri zahar brun
  • 375 gr faina alba
  • 100 gr margarina
  • 65 ml ulei
  • 2 zahar vaniliat
  • coaja rasa de la o lamaie bio-etratata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr merisoare uscate
  • 100 gr stafide sultanine
  • 100 ml rom
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu stafide si merisoare - de post:

Stafidele si merisoarele uscate se clatesc cu apa calda , se scurg si se pun la hidratat in rom . Din cand in cand amestecati-le . Daca trebuie hidratate rapid se pot incalzi 1-2 minute la cuptorul cu microunde .


Se amesteca drojdia cu laptele de cocos caldut , o lingura de zahar si 2 linguri de faina . Se lasa 10 minute sa dospeasca .


Se cerne faina si se pune , maiaua dospita , coaja de lamaie rasa , restul de zahar , sare , zahar vaniliat , ulei si margarina [ moale] . Framantati bine amestecul si lasati-l la crescut intr-un loc cald . Acoperiti aluatul cu o folie alimentara unsa cu ulei .


Dupa 20 minute cand a crescut incorporati stafidele si merisoarele .


Puneti aluatul intr-o forma de guguluf unsa cu margarina si tapetata cu faina alba . Lasati sa creasca aluatul la cald . Forma de guguluf a stat la mine perfect pe manerul capacului de supa ce fierbea la foc mic .


Coaceti coronita la foc mediu [170 grade ] timp de aproape o ora .


Dupa ce coronita s-a copt uniform se scoate din forma si se serveste presarata cu zahar pudra .


Noi am servit feliile de coronita cu o dulceata de mure mai insiropata ... :d

 

TIPS-URI

1

Acoperiti aluatul pus la dospit cu o folie alimentara unsa cu ulei . Aluatul va creste mai rapid iar folia unsa se desprinde usor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu stafide si merisoare - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

mihaelar63 1

12.12.2016, 23:34

Multumesc Claudia ca mi-ai amintit de ea !!!!

mihaelar63 1

12.12.2016, 23:35

Licurici , pe deasupra este si buna

mihaelar63 1

12.12.2016, 23:36

Dia , multe ne mai scapa , multe le mai prindem din urma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos, de post