Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune

de alice_ciobanu in Porc, 18 Apr 2012 | 4525 vizualizari

 

O fripturica din niste coaste de porcusor (le puteti inlocui cu miel, dar la noi in casa nu se concuma) tocmai buna pentru o masa speciala, de sarbatoare sau pur si simplu doar asa pentru ca va place sa mancati . Niste coaste super aromate si suculente, tocmai bune de rontait, cateva legume ca na...e bine sa maninci si alta leguma decat porcul :) si ceva umplutura minunata cu influente orientale, adica niste pesmet, cateva boabe de alune prajite si yummyy....delicioasele stafide putin prajite.

 

INGREDIENTE

  • 2 transe de coaste de porcusor, in total cam 1 kg (puteti folosi cu succes si coastele de miel, dar la noi in familie nu se consuma miel... chestie de gusturi)
  • 2 catei de usturoi, curatati si taiati suvite
  • 4-5 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • sare si piper proaspat macina
  • 50 ml vin rosu
  • o cana de apa
  • pentru umplutura :
  • 2 linguri ulei masline
  • o ceapa potrivita, curatata si tocata
  • 2 lingurita boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare si piper proaspat macinat
  • 50 gr alune prajite
  • 50 gr stafide
  • 5-6 linguri pesmet alb
  • 300 ml supa de carne
  • pentru garnitura de legume
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovei
  • 1 pastarnac
  • cateva buchetele de brocoli
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune:

Mai intai praincalzim cuptorul la treapta 6 sau 200 grade.


Coastele de porcusor, fara grasime, le razuim pe o lungime de 4 cm. pentru a le dezgoli de carne. Le intepam apoi din loc in loc si le impanam cu bucatele de usturoi. Le stropim cu ulei de masline si sare si piper proaspat macinat, dupa gust. Asezam intr-o tava, cele doua bucati de coaste, in forma de cerc cu carnea spre interior, obtinand astfel o coroana din coaste, cu capete razuite in sus. Le legam cu o ata de bucatarie de jur imprejur pentru a-si mentine forma de coronita. Fiecare capoat razuit de carne il invelim in cate o bucatica de folie de aluminiu, pentru a nu se arde in cuptor. In mijlocul coronitei din coaste punem bucatele de carne obtinute in urma razuirii coastelor. Stropim totul cu putin ulei de masline, tunam vinul rosu, o cana de apa, putina sare si piper proaspat macina, presaram si rozmarinul uscat si dam totul la cuptor. Calculam cam 20 de minute pt fiecare 450 gr coaste, plus inca 15 minute pentru o friptura bine facuta.


Din cand in cand stropim carnea cu lichidul din tava. daca lichidul scade mult, mai completam cu putina apa calda.


Intr-o tigaie prajim usor stafidele si alunele.


Intr-o alta tigaie, mai incapatoare, ulei de masline si cand e incins punem ceapa tocata marunt. Calim ceapa pana ce devine moale si aurie. Pune boiaua de ardei si amestecam repejor, avand grija sa nu se caramelizeze. Turnam supa de carne, zaharul, sare si piper si amestecam. lasam sa fiarna la foc inabusit cam 20 minute. Cand e gata punem pesmetul si amestecam de cateva ori pana se incorporeaza. Apoi punem si alunele si stafidele usor prajite. Tragem de pe foc.


Cu 15 minute inainte ca coronita de carne sa fie gata, punem in tava de jur imprajurul ei, legumele: buchetele de brocoli, ardeiul gras, morcovii si pastarnacul, toate curatate si taiate fasii. Acoperim toata tava cu o folie de aluminiu si lasam cam 15-20 minute.


Scoatem coronita de coaste de porcusor pe un platou, turnam in mijlocul ei, peste bucatelele de carne fripte, umplutura de ceapa, pesmet, alune si stafide. Scoatem ata cu care legasem coronita la cuptor, scoatem si foliile de aluminiu de pe capetele coronitei. De jur imprejurul ei vom pune legumele si...


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de coaste cu umplutura de stafide si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Alina26 1

01.12.2013, 17:32

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 18:17

interesanta reteta

babi5 1

29.11.2014, 13:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)