Coronita umpluta

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 1835 vizualizari

 

Merita irosit timpul

 

INGREDIENTE

Pt forma de coronita:
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 250 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • grasime si pesmet pt forma
  Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita umpluta:

-Se unge forma si se tapeteaza cu pesmet. Se incinge cuptorul la 180 grade.

-Se separa ouale, se freaca untul cu zaharul galbenusurile, coaja si zeama de lamaie. Se adauga faina, amidonul si praful de copt si se amesteca. Se bat albusurile spuma cu sare si se adauga la compozitie cu ajutorul unui tel.

-Aluatul se toarna in forma si se coace 35-45 de minute in cuptorul incins.

-Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

-Se taie cu un cutit in trei

-se pune crema (se poate insiropa), si se asambleaza. Se toarna ciocolata topita desupra

-se da la frigider 30-60 min, apoi se poate taia



Crema:


-freci zaharul cu ouale si cacaoa

-le fierbi pe aburi pana se caramelizeaza

-separat amesteci untul cu 7 lg zahar

-le amesteci cu crema racita

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Torta Della Nonna