Coronita umpluta

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 2698 vizualizari

 

Merita irosit timpul

 

INGREDIENTE

Pt forma de coronita:
  • 2 oua
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 250 gr faina
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • grasime si pesmet pt forma
  Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Crema:
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri cacao
  • 200 g unt
  • 7 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita umpluta:

-Se unge forma si se tapeteaza cu pesmet. Se incinge cuptorul la 180 grade.

-Se separa ouale, se freaca untul cu zaharul galbenusurile, coaja si zeama de lamaie. Se adauga faina, amidonul si praful de copt si se amesteca. Se bat albusurile spuma cu sare si se adauga la compozitie cu ajutorul unui tel.

-Aluatul se toarna in forma si se coace 35-45 de minute in cuptorul incins.

-Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

-Se taie cu un cutit in trei

-se pune crema (se poate insiropa), si se asambleaza. Se toarna ciocolata topita desupra

-se da la frigider 30-60 min, apoi se poate taia



Crema:


-freci zaharul cu ouale si cacaoa

-le fierbi pe aburi pana se caramelizeaza

-separat amesteci untul cu 7 lg zahar

-le amesteci cu crema racita

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de castane